Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Třikrát havarijní poradce Travis McGee - Volný pád , V citronovém nebi , Dívka v balicím papíru : Volný pád. V citrónovém nebi. Dívka v balicím papíru

John Dann MacDonald

Gabi | 1994


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 582
Jazyky: česky
Překladatel: Milan Moučka, Bruno Szwarcbach
Edice: 3x 139x, Travis McGee 6x
ISBN: 80-85767-82-1 80-901223-4-5
Vydáno v: Český Těšín
Vystaveno: st 2. června 2021 15:59
Číslo položky: 190568

V knize Třikrát havarijní poradce Travis McGee jsou zahrnuty tři romány z McGeeovské série :

Volný pád (Free Fall in Grisom), vydaný r.1981 jako 19.sv. série, v překladu Bruno Szwarcbacha, ve kterém Travis vyšetřuje smrt nemocného milionáře – setkáte se tady s motorkářskými gangy, nakouknete do pornografického průmyslu, proletíte se v baloně a vy se určitě pobavíte.

V citrónovém nebi (The Dread ful Lemon Sky), vydaný v r. 1975 jako 16.sv. série, v překladu Bruno Szwarcbacha, začne Travis vyšetřovat smrtelnou dopravní nehodu své dávné přítelkyně Carrie o které je přesvědčen, že jde vraždu.
Kniha byla zařazena na 87. místo v TOP 100 kriminálních románů všech dob společnosti Mystery Writers of America

Dívka v balicím papíru ( The Girl in the Plain Brown Wrapper) vydaná v r.1968 jako 10.sv.série, v překladu ing. Milana Moučky, se Travis zaměřuje na vypátrání motivů, které vedly k tomu, že dcera jeho již dávno mrtvého klienta záhadně ztrácí paměť bez jakékoli zjevné fyzické nebo psychické nemoci a při tom objevuje znepokojující skutečnosti, ukrývající se „pod hladinou“ malého městečka na Floridě.

Komentáře ke knize
John Dann MacDonald

John Dann MacDonald * byl americký spisovatel sci-fi, detektivek a napínavých příběhů, odehrávajících se převážně na Floridě, kde žil. Jeho nejznámější díla zahrnují populární a uznávanou sérii Travis McGee a jeho román The Executioners. Narodil se v Sharon v Pennsylvánii, kde také začal studovat na universitě, záhy ale odchází pracovat do NY. V studiích pokračuje na universitě v Syrakusách, ještě během studia se seznamuje s Dorothy Prentissovou a v roce 1937 uzavírají sňatek, rok poté studia ukončuje. V roce 1939 získává titul MBA na Harwardu v oboru ekonomie. V roce 1940 vstupuje do armády, zúčastňuje se válečných operací v jihovýchodní Asii a v roce 1945 je z armády propuštěn jako podplukovník. Svoji literární dráhu začíná náhodně – ještě jako voják napíše své ženě povídku a ta ji bez jeho vědomí předává časopisu Story, kde je otištěna. Povzbuzen, stráví příští čtyři měsíce po odchodu z armády psaním povídek, píše 14-hodin denně sedm dní v týdnu napíše okolo 800.000 slov. Až v pátém měsíci nabere jeho kariéra vzestup a umisťuje asi 500 povídek –detektivních, napínavých, dobrodružných, western a sci-fi v různých časopisech. Následuje psaní celé řady románů, v řadě z nich využívá svého vzdělaní a zápletku staví na ekonomických fíglech a kritika jeho thrillery začíná řadit k „drsné škole“a začíná je označovat za mistrovská díla. Toto období vrcholí v roce 1964, kdy začíná svou nejznámější sérii s „havarijním poradcem“ Trevisem McGee, žijícím na hausbótu v Bahia mar marina, Fort Lauderdale, Florida a řešícím jako svérázný detektiv řadu případů. MacDonald byl neobyčejně plodný spisovatel, jeho díla vycházela v mnoha vydáních , byla překládána do řady jazyků, řada z nich byla zfilmována. Získal několik ocenění, pochvalně se o jeho díle vyjadřovali i kolegové . Po absolvování ko...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat