Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tři andělské duše. Dolores

Fernán Caballero

Alois Hynek | 1883


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 232
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Červenka
Edice: 1. svazek ed. Česká bibliotéka rodinná 3x
Vystaveno: po 31. ledna 2022 15:58
Číslo položky: 275808

V pátém svazku „České bibliotéky rodinné“ přinesli jsme první ukázku z nové literatury španělské: Legendy G. A. Bequera, jehož s Fernanem Caballerem, Pedrem Ant. de Alarcon a Antoniem de Trueba nazvati můžeme křisitelem španělské belletrie.
Kdežto však Legendy Becquerovy vyrostly na pestrém, bujném a fantastickém podání lidu, zasahá Fernan Caballero, jehož dvě povidky v tomto čísle přinášíme, naopak v život tohoto lidu. V jeho povídkách nenalezáme nic tak fantastického. Fernan Caballero (pseudonym dámy, paní Cecilie de Arrom) líčí nám venkovský lid andaluzský tak, jak vskutku jest, v celé jeho přirozené, národní povaze, prostotě smýšleni, jednoduchosti žiti a vášni.
Povidky Caballerovy jsou prosté děje, ale plné zdravého, přirozeného vtipu, svěžesti a slunce. Každá jednajíci osoba kreslena jest do podrobností dle skutečnosti, tak že neváháme nazvati povídky tyto drobnomalbou osob i života andaluzského venkova.
Tím, myslím, řekli jsme dosti o charakteristice prací Caballerových a jsme přesvědčeni, že se čtenářstvu zavděčíme, podávajíce v tomto svazku, jenž jest zároveň zakončením prvního ročníku této sbírky, tuto ukázku z novější literatury španělské.


Obsah:
Tři andělské duše (1857) - 114 stran
Dolores (1880) - 117 stran

Komentáře ke knize
Fernán Caballero

Španělská spisovatelka, vlastním jménem Cecilia Böhl de Faber, dcera německého konzula a andaluské matky, konvertitka ke katolictví od protestantismu. Představitelka přechodu romantismu k realismu, popisuje andaluské venkovské prostředí.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více