Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tregaronova dcera

Madeleine Brent

Euromedia Group | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 283
Jazyky: česky
Překladatel: Jaroslava Hromadová
Edice: Bertelsmannova knižnice bestsellerů 17x, Jasmína 9x
Vydání: 2
ISBN: 80-242-0066-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 26. května 2021 16:54
Číslo položky: 187992

Říkají jí Cadi, ale vlastně se jmenuje Caterina Tregaronová. Žije se svým otcem rybářem v malé vesničce v Cornwallu. Krásná a šťastná dívčí léta v Mawstonu najednou končí. Cadi pomáhá zachránit svého budoucího ochránce Edwarda Mortona před smrtícím vírem v Moggově zátoce.
Je to první z řady napínavých příhod, které později ohrožují život Cadi a za jejichž clonou se stále jasněji objevuje zlý lidský úmysl.
Komorní ladění románu kupodivu nevylučuje rušný děj, odehrávající se z části v Anglii, z části na cestě do Benátek a v Benátkách, jejichž kouzlo a prokletí tvoří rámec postupného rozplétání spletených dějů a lidských osudů.

Komentáře ke knize
Madeleine Brent

Madeleine BRENT vlastním jménem Peter O’Donnell Madeleine Brent. Toto jméno bylo poměrně dlouho zahaleno tajemstvím. Ještě v r. 1999 uvádí naše nakladatelství Euromedia Group : „Madeleine Brentová žije v Anglii, nikdo ale přesně neví, která známá spisovatelka se pod tímto pseudonymem skrývá. Prozradila jen, že je dcerou slavného novináře a sama byla žurnalistkou.“ No, nyní už víme pravdu. Tato „dcera“ slavného novináře je ve skutečnosti chlap! Takže : autor se jmenuje Peter O’Donnell a je to už docela stařík . Pod svým jménem dlouho psal akční komiksy, které vycházely v londýnských novinách. Hlavní hrdinka byla „tvrdá“, všestranně nadaná dívka a špiónka Modesty Blaise a pomáhal jí přítel poručík Willie Garwin. Pro velkou oblibu pak v šedesátých letech tyto příběhy byly sepsány knižně, a pak už následovaly další a další. Do dneška bylo vydáno o Modesty 13 knih. Ale vraťme se k Madeleine Brent. Tímto jménem byl poprvé podepsán román Tregaron’s Daughter, který vyšel v r.1971. Těžko říci, proč autor použil pseudonym ženy, možná proto, že od komiksů k historickým románům určeným spíše ženám je docela dlouhý skok a on v tomto žánru nechtěl být s komiksy spojován.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat