Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Travička Kateřina : 2.díl - prokletý rod Medici

Jean Plaidy

Baronet | 1994

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Trilogie Medici : 1-3 díl KOMPLET Žárlivá Kateřina + Travička Kateřina + Královna Kateřina - Jean Plaidy (1994, Baronet)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 264
Jazyky: česky
Překladatel: Jarmila Kratochvílová
Edice: 2. svazek ed. Prokletý rod Medici 2x
Vydání: Baronetka
ISBN: 80-85621-86-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 14. listopadu 2020 10:56
Číslo položky: 128099

Kateřina Medicejská se konečně dostala k moci - travička Kateřina, jinak jí Francouzi, neřekli.

Román zachycuje Kateřinu jako intrikující matku králů, tří nemocných chlapců, kteří vzhledem k hříchům svých předků byli poznamenáni na duchu i těle. Kateřinin charakter je vylíčen v ostrém kontrastu k čisté a přímé Janě Navarrské. Konflikt mezi oběma královnami se začíná rozvíjet od chvíle, kdy Kateřina Janě odláká jejího milovaného manžela.
Pohlcena láskou hraničící se zbožněním ke svému synovu Jindřichovi se Kateřina stává matkou francouzských princů a princezen. Všechny její děti se jí baly - nemocný František, tak pateticky oddaný své ženě, královně Marii Skotské, Karel, potýkající se se svými sklony k šílenství, zvrácený Jindřich, pro kterého byla Kateřina vždycky připravena intrikovat a zabíjet, Margot, vášnivá a nezkrotná Messalina své doby.
Bez svědomí, bez morálky jde Kateřina Medicejská za svým cílem - dosadit svého milovaného Jindřicha na trůn a vládnout s ním Francii.

Komentáře ke knize
Jean Plaidy

Britská autorka Eleanor Alice Burford Hibbert napsala kolem dvou set historických románů pod pseudonymy Jean Plaidy, Philippa Carr a Victoria Holt. Pro každý okruh svých námětů používala jiný pseudonym. Jean Plaidy je považována za nejúspěšnější a nejoblíbenější spisovatelku v tomto žánru. Vydala kolem osmdesáti historických románů a jen od její smrti se prodalo na třináct milionů jejích knih.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet