Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Toxin - Až za hrob - Příslib lásky - Měsíční svit ti sluší

Dick Francis, Robin Cook, Mary Higgins Clark, LaVyrle Spencer

Reader's Digest Výběr | 1999


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 549
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 153x
ISBN: 80-86196-09-7
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 30. srpna 2021 12:58
Číslo položky: 217506

Robin Cook - Toxín: Dievčatko Becky má iba desať rokov a robí radosť svojim rodičom. A potom ju z ničoho nič skláti záhadná choroba-len preto, že zjedla neprepečený hamburger. Ojedinelý prípad, alebo hrôza, ktorá by sa mohla opakovať ? Otec sa zúfalo usiluje nájsť odpoveď a čoskoro sa ocitne vo víre vlastných hrôz. Mary Higgins Clarková - Mesačný svit ti pristane: Maggie Hollowayová jasala. Po rokoch odlúčenia sa konečne stretla s milovanou nevlastnou matkou. A tá ju navyše pozvala, aby s ňou strávila dva týždne v pôvabnom prímorskom letovisku. No len čo tam Maggie zavíta, urobí objav, z ktorého jej tuhne krv v žilách. A potom sa už nepríjemné prekvapenia valia jedno za druhým. Dick Francis - Horúce chvíle: Alexander Kinloch odjakživa dával prednosť samote pred civilizáciou. Najšťastnejší sa cíti v divej prírode škótskych hôr. Keď však na jeho rodinu doľahne rad zničujúcich udalostí vrátane zmiznutia cenného dedičstva, idyla sa rozplynie. Alexander musí zápasiť so všednými i nevšednými nástrahami života. LaVyrle Spencerová - Prísľub lásky: Keď školáčky Anička a Lucka pri krutej autonehode stratia matku, ich učiteľka sestra Regina im túži podať pomocnú ruku. Chce dievčatkám aj ich trúchliacemu otcovi celkom prirodzene poskytnúť útechu. Ale tým by porušila prísne rehoľné predpisy. Ako to urobiť, aby sa nespreneverila ani viere, ani svojmu srdcu ?

Komentáře ke knize
Dick Francis

Dick Francis byl britský žokej, novinář a spisovatel detektivních románů. V roce 1939 narukoval do Královského letectva a ve druhé světové válce byl nejprve leteckým mechanikem, později pilotem bombardéru. Roku 1948 se stal profesionálním žokejem, kterým byl až do roku 1956. Během své kariéry vyhrál značné množství dostihů a v sezóně 1953/1954 se stal žokejem šampiónem. Po ukončení jezdecké kariéry se stal sportovním novinářem London Sunday Express, kde se věnoval dostihům. Redaktorem tohoto časopisu zůstal až do roku 1973. Od roku 2000 žil na Kajmanských ostrovech. Od roku 1962 vydával jednou ročně novou knihu, svoji spisovatelskou činnost přerušil po smrti své ženy , další román vydal v roce 2006 a následující čtyři napsal v letech 2007–2010 spolu se svým synem Felixem. Všechny jeho detektivky se zabývají dostihovým sportem, hlavní hrdina s ním má vždy něco společného buď přímo nebo nepřímo . Ve více příbězích vystupuje Sid Halley, jemuž zranění ukončí jezdeckou kariéru a který se následně stává vyšetřovatelem. Mnohá jeho díla přeložila do češtiny Jaroslava Moserová. Získal několik prestižních ocenění:

Robin Cook

Robin Cook se narodil 4. května 1940 v New Yorku. Rozhodl se studovat medicínu na Kolumbijské univerzitě, kterou úspešně absolvoval v roce 1966. Po té působil na chirurgii v Queen’s Hospital v Honolulu, kde sloužil americké armádě . První knihu Year of the Intern napsal v roce 1972. V letech 1971 az 1975 působil na oční klinice v Massachusetts. Otevřel si také soukromou ordinaci na severu Bostonu. Velmi se zajímal o literární žánr sci-fi, přečetl velkou spoustu románu tohoto žánru. Poté se rozhodl, že sám začne psát. V roce 1977 napsal svou první povídku Coma , která se stala okamžitě bestsellerem a v roce 1978 se dočkala i filmového zpracování. Robin Cook píše příběhy pojednávající o současné medicíně a o tématech ovlivňující veřejné zdraví. Ačkoliv některá jeho díla jsou „nadčasová“, přesto Cook popisuje současnou medicínu naprosto přesně. I když se tedy jedná v mnoha případech spíše o sci-fi, příběhy jsou velmi realistické a plně zapadají do dnešní doby . Vetšinu svých knih napsal v Bostonu, a je o něm známo, že téměř každé dílo psal velmi krátkou dobu, např. knihu Kóma psal pouhých 6 týdnů!

Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark byla americká spisovatelka irského původu, autorka detektivních románů. Její kniha „Kam se poděly děti“ je podle Mystery Writers of America zařazena mezi 100 nejlepších detektivních románů všech dob. Spisovatelkou je také její dcera Carol Higgins Clark – některé knihy napsaly společně. Řada jejich knih byla zfilmována. Narodila se na Štědrý den roku 1927. Její otec byl irský přistěhovalec a její matka Američanka irského původu. Před svatbou pracovala jako sekretářka nebo letuška Pan American Airlines, zúčastnila se i posledního letu této společnosti do Československa před uzavřením železné opony. Dne 26. prosince 1949 se provdala za Warrena Clarka. V manželství se jim narodilo pět dětí. Po svatbě začala psát povídky, její první příběh koupil časopis Extension Magazine až po šesti letech a čtyřiceti odmítnutích. Po smrti svého manžela v roce 1964 začala studovat filozofii a přivydělávala si psaním rozhlasových scénářů. V roce 1968 vydala první román „Aspire to the Heavens“, který byl životopisem George Washingtona, v roce 1975 první detektivku „Where Are the Children?“ a v následujících letech řadu dalších detektivních románů. V roce 1987 se stala prezidentkou Americké asociace detektivních autorů a mnoho let zasedala v jejím předsednictvu. V roce 2002 vydala svou autobiografii „Kitchen Privileges“, napsala také knihu pro děti „The Magical Christmas Horse“ . Její knihy byly bestsellery, získaly řadu ocenění a byly přeloženy do mnoha jazyků. Zemřela na Floridě v 92 letech v roce 2020.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více