Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Toulky světem

Richard Halliburton

Státní nakladatelství dětské knihy | 1963


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 426
Jazyky: česky
Ilustrátor: Jan Žbánek
Překladatel: Jiří Pober, Olga Kořánová, Taťána Peřinová
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: út 21. září 2021 9:54
Číslo položky: 223309

Dobrodružné a romantické toulky Amerikou, Evropou, Afrikou, Asií a Oceánií. Výbor z autorových cestopisů Královská cesta za dobrodružstvím, Za novými světy, Po stopách Odysseových, Létající koberec a Sedmimílové boty.

Autor, tulák po všech světadílech, se rozhodl, že ověří, zda je pravda, co uchovaly historie a legendy. Žil osamoceně na Robinsonově ostrově, navštívil na Haiti hrad černošského despoty Henry Christopha, skočil do mayské Studny smrti, proplaval Panamským průplavem, přešel se slonicí jako Hannibal Alpy, běžel maratón jako Feidippides, navštívil ostrov malomocných Spinalongu, žil v klášteře na hoře Athos, dlel mezi lovci lebek na Borneu – to jsou některá dobrodružství, která zachytil ve svých cestopisných reportážích.

Komentáře ke knize
Richard Halliburton

Richard Halliburton byl americký cestovatel, dobrodruh, publicista a spisovatel, autor cestopisů. Studoval na univerzitě v Princetonu, kde složil roku 1922 bakalářské zkoušky. Pak se ale nechal najmout jako námořník na dobytčí loď plující do Evropy a od té doby se až do svého zmizení v roce 1939 prakticky neustále toulal po celém světě, až se nakonec zcela ztratil beze stop. Cestoval po nejméně přístupných koutech světa a zkoušel po významných historických osobnostech opakovat jejich činy . Všechny své prožitky popsal ve svých velmi úspěšných cestopisech a dnes je považován za klasika amerického cestopisného žánru. Jeho příběhy jsou napsány s hlubokým smyslem pro krásu a poezii a s notnou dávkou humoru. Poslední radiotelegrafická zpráva od něj byl zachycena 24. března 1939 během jeho cesty čínskou džunkou Sea Dragon přes Tichý oceán z Hongkongu do San Franciska. Loď ani jeho tělo nebyly nikdy nalezeny. Halliburton má náhrobní kámen na hřbitově Forest Hills při rodinné hrobce .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více