Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Ticho : síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit

Susan Cain

Jan Melvil | 2012


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 383
Jazyky: česky
Překladatel: Petr Miklica
Edice: Žádná velká věda 37x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-87270-43-1 (váz.)
Vydáno v: Brno
Poznámka: obálka Alex Gutrai
Vystaveno: út 11. října 2022 13:22
Číslo položky: 416079

Kniha byla za necelý rok přeložena již do 30 světových jazyků a stala se mezinárodním bestsellerem."Ticho" mění nejen pohled introvertů na sebe samé, ale i to, jak na introverty pohlížejí ostatní.Kolik skutečných introvertů znáte? Odpověď vás možná překvapí. Je jich mnohem více, než si myslíte. V kultuře, která nás od základní školy až po byznys vychovává k týmové práci, je vše nastavené pro úspěch extrovertů. Teprve díky této knize získali ti tiší svou mluvčí: Susan Cainovou. # O knizeKniha je důkladným rozborem, polemikou, ale také docela praktickým návodem, jak oběma typům povah usnadnit soužití. Autorka dokládá, jak schopnosti introvertů, včetně vůdčích, bývají v éře ideálu extraverze přehlíženy, podceňovány a systematicky potlačovány, a zabývá se zkoumáním dalekosáhlého dopadu upřednosťování extrovertů. Současně pátrá po nejnovějších poznatcích v oboru psychologie a neurovědy, s cílem odhalit překvapivé rozdíly mezi extroverty a introverty.   # V knize se dozvíteIntroverti jsou lidé, kteří raději poslouchají než mluví, raději čtou než chodí na večírky. Rádi tvoří, ale nenávidí self-promotion, a raději pracují sami než brainstormují v týmu. Přestože jsou nálepkováni jako ti tiší, ve skutečnosti jim vděčíme za řadu přínosů naší kultuře: od Van Goghových slunečnic po vynález osobního počítače.Podle Susan Cainové je introvertů mezi námi až třetina. Prokazuje, že základní hodnota dnešní podnikatelské kultury, tedy týmová spolupráce, může být překážkou inovace, když přehlíží sílu tichých myslitelů.
Susan Cainová poskytuje introvertům nedocenitelné rady, například:- kdy a jak má smysl se ve svém projevu a působení na ostatní inspirovat extraverzí,- proč introverti ve vedoucích rolích bývají úspěšní, v čem tkví jejich síla,- jak se lépe vypořádat s rozdíly mezi introverty a extroverty na pracovišti,- jak řešit rodinné neshody mezi partnery způsobené „nesouladem povah“,- jak podpořit introvertní děti a co by pro ně naopak mohlo být nebezpečné.

Komentáře ke knize
Susan Cain

Susan Horowitz Cainová je americká spisovatelka a lektorka zabývající se tématem introverze a stydlivosti. Publikuje v The New York Times a Psychology Today. Vyučuje negociační dovednosti ve velkých podnicích, právních firmách i na univerzitách. Je držitelkou čestných titulů z Princetonské univerzity a Harward Law School. Žije v Hudson River Valley se svým manželem a dvěma syny. Napsala knihu „Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit“ . Kniha se stala bestsellerem podle The New York Times, Washington Post nebo Los Angeles Times a byla přeložena do více než 30 jazyků. Cainová získala bakalářský titul na Princetonské univerzitě v roce 1989 a vystudovala práva na Harvard Law School. Pracovala jako advokátka a později jako konzultantka pro společnosti The Negotiation Company. Působila v neziskové organizaci zabývající se vzděláváním Woodhull Institute for Ethical Leadership. Později odešla na volnou nohu, dnes se živí jako konzultantka a spisovatelka. K zájmu o introverzi přivedly Cainovou vlastní těžkosti s prezentací před publikem. V roce 2015 spoluzaložila společnost Quiet Revolution zaměřenou na oblast výchovy, vzdělávání a životního stylu. V roce 2016 napsala knihu „Quiet Power: The Sectret Strengths of Introverts“, jež se zaměřila na introvertní děti a teenagery. Kniha „Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit“ , se stala bestsellerem. Cainová konstatuje, že být introvertem v kultuře, která je společenská, může být složité. Zároveň dokládá, že introverti jsou nositeli výjimečných talentů a schopností. Jsou to lidé, kteří raději poslouchají, než mluví, rádi tvoří, ale nenávidí self-promotion. Ačkoli jsou nálepkováni jako „ti tiší“, ve skutečnosti jim svět vděčí za řadu přínosů. Autorka v knize přináší i praktické rady, jak in...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více