Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Několik desítek drobných obrázků navlečených na nit nesložitého děje putování otce se synem, do nichž americký autor úsměvně i vážně promítá svou životní filosofii a dokládá cenu prostých darů života.

Kniha přibližuje svět viděný očima malého chlapce, žijícího po odloučení rodičů s otcem, nepříliš úspěšným spisovatelem. Tatínkův návrh, aby jednou napsal román, přiměje syna pozorovat svět kolem sebe, vidět a poznat každou maličkost. Přivede jej k pochopení, že největší román píše život sám.

Edice Kapka, svazek 74.

Komentáře ke knize
William Saroyan

William Saroyan byl americký prozaik, básník a dramatik arménského původu. Saroyan se narodil v Kalifornii emigrantům z Arménie. Po smrti otce byla jeho matka nucena kvůli špatné situaci dát své čtyři děti do sirotčince. Saroyan se domů vrátil až v roce 1916. Zde Saroyan absolvoval základní školu a dále již nestudoval. Své první literární pokusy začal mladý Saroyan posílat do anglické přílohy bostonského časopisu Arménů Hairenik . Podepisuje se tehdy jako Sirak Goryan – Sirak bylo tehdy častým jménem v jeho příbuzenstvu a Goryan je jméno arménského spisovatele. William Saroyan se, stejně jako jeho hrdinové, celý život potýkal s finančními problémy, které byly způsobeny jeho účastí v různých hazardních hrách, ale i dobročinných akcích. Roku 1940 odmítl Pulitzerovu cenu – údajně proto, že měl nedůvěru v umělecká ocenění. Saroyan byl dvakrát ženatý a měl dvě děti.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více