Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tak přísahali-- : partyzánský odboj v českém pohraničí v letech 1939-1945

Emil Trojan, Martin Vaňourek

Martin Vaňourek | 2010


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 383
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-902949-4-3
Vydáno v: Mohelnice
Náklad: 1 500 ks
Poznámka: podpis autora (Emil Trojan)
Vystaveno: út 25. srpna 2020 12:09
Číslo položky: 113241

Podtitul: partyzánský odboj v českém pohraničí v letech 1939-1945

Autoři v obsahu zachycují téměř idylický život Čechů s Němci do příchodu Henleina, vrcholící neshody po roce 1936, Mnichov, vytyčování nové demarkační čáry a odsun Čechů z pohraničí. Neméně zajímavý je obsah knihy od roku 1939 do května 1945 zachycující vzpomínky na válečné události, odboj Skupiny CH, paravýsadek Bárium, partyzánská četa "Jíří" divize Václavík. Autoři se nevyhýbají ani osudům po květnu 1945, partyzánskými soudy, odsunem Němců a vyšetřování excesů. Kniha je doplněna téměř dvěmi stovkami dobových snímků doplňující jednotlivé popisované časové události.

Komentáře ke knize
Martin Vaňourek

Český historik a vydavatel, píše a vydává knihy s vojenskou tématikou, které sám vydává. Martin Vaňourek z Mohelnice napsal nebo je spoluautorem zhruba dvacítky knih. Zajímá se o osudy hrdinů i obyčejných vojáků.

Emil Trojan

Narozen 26. května 1947 v Pastvinách. Rodiče pracovali v koloniálním obchodu v obci, později jako dělníci ve dřevozpracující továrně "Lyra" v Lichkově. Pochází ze tří dětí základní školní docházku absolvoval ve dvoutřídní škole v Pastvinách, od šesté do deváté třídy pak v Klášterci nad Orlicí. V první polovině šedesátých let navštěvoval Odborné učiliště v Pardubicích, kde do r.1972 pracoval jako provozní chemik ve VCHZ Pardubice-Semtín v provozech na Výrobu výbušnin v roce 1972 se přestěhoval do Těchonína, kde začal pracovat ve Vojenském výzkumném a doškolovacím ústavu VLA-JEP Hradec Králové. Po dobu dvaceti let zde zastával funkci vedoucího technika sekce na výzkum infekčních aerosolů v současné době pracuje jako chemický laborant a ekonom Vojenské stavební a ubytovací správy Pardubice v Provozním středisku v Těchoníně otec čtyř dětí zájmy: turistika, cestování, novodobá vojenská historie v letech 1933-1945 se zaměřením na pohraniční opevnění budované v letech 1936-1938 autor knih: Betonová hranice I.; Betonová hranice II.; Pastviny. Historie a současnost; Tak přísahali

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více