Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tajný deník čínské císařovny [Cch'-si] - Císařovnin životní příběh, tak jak jej sama sepsala a jak jej doslovem opatřil její vrchní eunuch Li Lien-jing

Johan Fabricius

Odeon | 1987


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 269
Jazyky: česky
Překladatel: Olga Krijtová
Edice: Galérie moderních autorů 103x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 01-030-87
Vydáno v: Praha
Náklad: 80 000 ks
Poznámka: obálka Petra Altmanová
Vystaveno: út 28. září 2021 8:12
Číslo položky: 225103

Kniha holandského autora je knihou o proslulé čínské císařovně, žijící koncem 19. století a známé světu jako krutá vládkyně a intrikánka bez skrupulí. Fabricius se však zajímal o život této ženy hlouběji a vylíčil s lidským pochopením její osamocenost, touhu po lásce i marnivost, jíž vysoké postavení propůjčovalo absurdní podobu. Zachytil tak sugestivně příběh ženy, která své skutečné názory mohla uprostřed nepřátel a pochlebníků svěřit jedině papíru. Materiál k poutavému a svým způsobem ojedinělému románu nalezl autor za svých četných pobytů v Číně.
CChi'-si, lidem nazývaná Starý Buddha, obávaná a bezohledná samovládkyně, vydaná jako mladá dívka nemohoucímu císaři za konkubínu, která se na trůn dostala jen díky štěstí, že porodila syna a vlastní houževnatosti, vládla Číně 50 let. Ve Fabriciově fiktivním deníku se nám tato lstivá intrikánka ukazuje ve své odvrácené lidské a intimní poloze a pod nánosem tvrdé političky se objevuje smyslná a senzitivní žena toužící po lásce. Přesto se nejvíce ze všeho opájí mocí a slepě trestá každého, kdo by se jen stínem dotkl její ženské ješitnosti a ohrozil její mocenskou pozici. Ve víru historických událostí boxerského povstání, krutých válek a krvavých porážek se východní kultura střetává se západní civilizací a císařovna je stále více nucena smiřovat se s vlivy západní kultury a techniky.

Komentáře ke knize
Johan Fabricius

Johan Johannes Fabricius byl nizozemský spisovatel a novinář. Fabricius patří k nejvýznamnějším nizozemským spisovatelům a je vůbec nejvíce do češtiny překládaným nizozemským spisovatelem. Umělecké nadání ho přivedlo nejprve na dráhu malířskou, později literární. Většinu svého života cestoval, za druhé světové války pracoval v nizozemském vysílání anglického rozhlasu. Náměty pro své knihy čerpal Fabricius ze svých zahraničních pobytů , hodně psal o rodné Indonésii, oblíbený byl i jako autor knih pro děti. Těžiště jeho tvorby je však ve velmi čtivých historických románech, kromě nich je však také autorem poutavých společenských románů ze současnosti. Ve svém díle zdařile spojil poučení o dávno minulých časech s exotikou, erotikou a napětím.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu