Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tajemství grálu : prastaré mystérium vyřešeno

Peter Fiebag, Johannes Fiebag

Knižní klub | 2008

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 349
Jazyky: česky
Edice: Záhady 79x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-242-2059-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 9. září 2021 14:18
Číslo položky: 220325

Prastaré mystérium vyřešeno.

Autoři sledují 3 200 let staré stopy nejtajuplnějšího artefaktu, který kdy na zeměkouli existoval. A jejich objev je senzační: Grál není z tohoto světa… Nyní je prokázáno, že Wolfram von Eschenbach měl pravdu – Grál se sem kdysi dostal z hvězd a trvale ovlivňuje dějiny lidstva.

Izraelité byli během putováni Sinajskou poušti zásobováni potravou, takzvanou „manou", díky technicky vyspělé aparatuře. Byla přepravována v arše úmluvy a později uložena v Šalamounově chrámu. Po zničení Jeruzaléma v 6. století př. n. I. přístroj zmizel – až po půldruhém století ho ve Svaté zemi znovu objevili křižáci. Dvě století poté byl pod ochranou templářského řádu. Templáři ho uchovávali coby nedotknutelnou svatost, kterou středověké písemnictví zanedlouho označilo jako svatý Grál. Templářský řád byl zničen ve 14. století. Stopu Grálu dále sledujeme do Skotska a odtud na ostrov Oak Island u kanadského pobřeží, kde před dvěma sty lety nic netušící dřevorubec narazil na jeho rafinovaný úkryt – poslední spočinutí Grálu.

Komentáře ke knize
Peter Fiebag

Peter Fiebag je německý spisovatel, autor literatury faktu v oblasti okrajové vědy.

Johannes Fiebag

Johannes Fiebag byl německý spisovatel, novinář, geolog, vědec a ufolog.  Narodil se v roce 1956 v Northeimu v Německu. Na univerzitě ve Würzburgu vystudoval geologii, paleontologii a fyziku. Během svého doktorského studia vydal několik článků o dopadu meteoritu Azaura, který podrobně zkoumal. Po ukončení studií pracoval jako geolog, od roku 1991 však zejména jako novinář a spisovatel na volné noze. Stal se šéfredaktorem časopisu "Ancient Skies", publikačního periodika "Ancient Astrnaut Society". Johannes Fiebag se zabýval především neznámými objekty pozorovanými na obloze. Zkoumané záhady se snažil podložit vědeckými fakty, osobně navštěvoval konkrétní lokality. Zaměřil se především na tzv. únosy do UFO. Založil projekt s názvem Výměna, v němž se setkávali lidé, kteří něco takového zažili. První setkání se uskutečnilo roku 1994 v Berlíně, kde si zúčastnění mohli vyměňovat zkušenosti a bez zábran hovořit o svých zážitcích. Ve svých knihách Fiebag dokonce vyzýval další lidi s podobnými zkušenostmi, aby jej kontaktovali a rozšířili dosavadní skupinu "unesených" jedinců. Svou první knihu uveřejnil v roce 1982. Později publikoval i se svým bratrem, germanistou Peterem Fiebagem. Spolu pátrali také v české minulosti, v roce 1995 navštívili Česko, kde je zaujaly zejména židovské památky, konkrétně legenda o Golemovi. I touto záhadou se chtěl Johannes Fiebag zabývat, ale roku 1999 zemřel. Hlavním překladatelem jeho knih je Dr. Rudolf Řežábek. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Johannes Fiebag na německé Wikipedii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet