Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Tajemná síla země

Aleš Česal

Ivo Železný | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 127
Jazyky: česky
Edice: Delfín 219x, 2. svazek ed. Magazín záhad speciál 7x
Vydání: 1
ISBN: 80-240-2168-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Dana Kavalecová
Vystaveno: po 15. srpna 2022 14:38
Číslo položky: 381777

Tajemství a záhady mě zajímaly odjaktěživa. Ovlivněn četbou knih Ludvíka Součka a Ericha von Dänikena jsem přemýšlel o tajemných obrazcích v Nazce, egyptských pyramidách či Stonehenge. Vždycky mě ale nejvíc bavila česká historie a záhady s ní spojené. Egyptské pyramidy mě lákat nepřestaly, myslím si však, že náš malý kousek země v srdci (či spíše na pupku) Evropy skrývá záhad víc než dost. A navíc všechny si je můžeme prohlédnout na vlastní oči. Stačí sednout do autobusu, vlaku či automobilu, případně se projít kolem svého města - a mít oči otevřené.

Knížka, kterou držíte v rukou, je ale nejen o tajemných místech. Je o tom, že ne všechno je takové, jaké se nám jeví na první pohled. Je o tom, jak jsem se pokoušel číst více či méně známé informace trochu jinak. Původně jsem chtěl, aby se jmenovala Síla draka. Ale nakonec jsem své rozhodnutí změnil, protože původní název se až příliš podobal fantasy románu či filmu s prvky bojového umění. A to by nebylo dobře. Tato kniha by vás totiž měla především vyprovokovat k tomu, abyste se po jejím přečtení zvedli a sami se na nějaké zajímavé místo vypravili.

Komentáře ke knize
Aleš Česal

Aleš Česal je český spisovatel. Zajímá se o historii a archeologii. Vystudoval archeologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako vedoucí Oddělení historie a společenských věd v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a také v Centru pro prezentaci kulturního dědictví při Národním muzeu. Autor několika výstav. V současné době žije dlouhodobě mimo Českou republiku. Ve svých knihách se zaměřuje na zajímavé historické fenomény, historii krajiny, české pověsti a legendy. Svoje články a projekty pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet