Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tajemná magie středověku - kouzla a rituály starých cechů

Aleš Česal, Roman Herzinger

XYZ | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 202; 194
Jazyky: česky
Edice: Popron 1x
ISBN: 978-80-87021-88-0 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 4. února 2021 11:06
Číslo položky: 150228

Rituály, pověry a kouzla umožňovaly staročeským řemeslníkům vystupovat s větší jistotou tam, kde cítili, že končí hranice lidského poznání začíná sféra nadpřirozených jevů a nezvratného osudu. Jak takové rituály probíhaly? V některých z řemesel se čarovalo více než v jiných a o některých se spíše jen vypravovalo, že se v nich čaruje. Při studiu pramenů a literatury autoři narazili na stopy prastaré, ještě předkřesťanské tradice.

Dávné rituály zůstaly dlouho zachovány díky nezlomné víře našich předků v moudrost dřívějších pokolení. Moderní "doba rozumu" tyto rituály zcela vytěsnila a poskytla nám jiné. Dnes si možná ani neuvědomujeme, že my sami jen provádíme poněkud pozměněné rituály, které se v konečném důsledku příliš neliší od oněch staletých.

Komentáře ke knize
Aleš Česal

Aleš Česal je český spisovatel. Zajímá se o historii a archeologii. Vystudoval archeologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako vedoucí Oddělení historie a společenských věd v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a také v Centru pro prezentaci kulturního dědictví při Národním muzeu. Autor několika výstav. V současné době žije dlouhodobě mimo Českou republiku. Ve svých knihách se zaměřuje na zajímavé historické fenomény, historii krajiny, české pověsti a legendy. Svoje články a projekty pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Roman Herzinger

publicista a fotograf. Žurnalistice se věnuje od poloviny 90. let, kdy začal působit jako šéfredaktor v časopise Fantastická fakta plus. Je autorem mnoha článků z oboru přírodní medicíny a historie. Výsledkem dlouholetého zájmu o zvyky a tradice našich předků se stala kniha Magická řemesla, kterou napsal spolu s A. Česalem. V současné době řídí časopis Přírodní lékař.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet