Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Tábor nad vodopády

Jaroslav Novák, Otto Janka

Leprez | 1994


379 Kč 219 Kč

Stav:
Dobrý, až velmi dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná
Počet stran: 166
Jazyky: česky
Ilustrátor: Marko Čermák
Edice: 8. svazek ed. Knihy táborového ohně 38x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 80-900821-9-X (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 26. ledna 2023 15:55
Číslo položky: 483794

Skautský tábor v divoké krajině, kde musí společnými silami čelit nejen občasné nepřízni počasí, ale i sobě samým. Příběh z kroniky Pátého oddílu vodních skautů.

Komentáře ke knize
Otto Janka

Otto Janka byl český skaut, spisovatel, scenárista a publicista. Otto Janka se stal skautem v roce 1943, když si ho v pražském Klubu českých turistů vybrali vedoucí ilegálního skautského vodního oddílu. Během Pražského povstání působil jako spojka a obdržel Junácký kříž Za vlast. Po komunistickém převratu a zákazu skautingu byl opět členem ilegální skautské skupiny, po jejímž prozrazení se jeho jméno podařilo utajit. Vystudoval ekonomii a stal se vedoucím ekonomického úseku Národního muzea v Praze. Působil také jako redaktor v Československém rozhlase. Zúčastnil se dvou velkých přírodovědeckých expedic Národního muzea – do Anatolie a íránského Balúčistánu. V roce 1968 v období pražského jara se zasloužil o obnovu skautského hnutí a v roce 1970 byl vyznamenán Junáckou medailí díků. Po opětovném zákazu skautingu jej pak znovu pomáhal obnovovat v roce 1990. Publikovat začal v časopisech. Napsal na dvacet rozhlasových her a dramatických pásem , pět televizních scénářů a přes dvě desítky knih .

Jaroslav Novák

Narozen 31. 1. 1894 v Praze, zemřel 14. 3. 1965 v Úžině u Ústí nad Labem. Redaktor , knihkupec, průkopník táboření a skautingu, autor dobrodružné literatury pro mládež a skautských příruček.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat