Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Syndrom bolestivého kolena

Karel Trnavský, Vratislav Rybka

Galén | 2006

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 225
Jazyky: česky
Vydání: 1
ISBN: 80-7262-391-5
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 24. srpna 2020 9:49
Číslo položky: 112974

Kolenní kloub je největší kloub lidského pohybového aparátu. Je i při běžném pohybu vystaven velkému zatížení, které se zvyšuje při pracovních a sportovních aktivitách. Nemocný přicházející s problémy v oblasti pohybového aparátu do ordinace praktického lékaře, ortopeda, revmatologa i jiných specialistů si stěžuje mimo bolesti páteře nejčastěji právě na bolesti v oblasti kolenního kloubu. Monografie shrnuje znalosti o chorobných syndromech postihujících kolenní kloub, o jejich diagnostice a terapii. První část knihy je věnována vyšetřovacím metodám kolenního kloubu. V úvodu je uvedeno klinické vyšetření kolenního kloubu, následuje vyšetření za pomoci zobrazovacích technik od klasického rentgenového vyšetření až po vyšetření ultrazvukem a magnetickou rezonancí. Popsány jsou i artroskopické postupy a vyšetření synoviální tekutiny. Další část obsahuje kapitoly věnované nejčastějším klinickým jednotkám: postižení kolenního kloubu u systémových revmatických onemocnění, infekční artritidy, traumatické postižení měkkého kolena (včetně sportovních úrazů) a nádory v oblasti kolena. Poslední skupina kapitol pojednává o terapii nemocí kolenního kloubu. Jsou zde shrnuty znalosti o léčbě konzervativní, tj. o farmakoterapii i postupech nefarmakologických z oblasti léčby fyzikální a léčebné tělesné výchovy. Zvláštní pozornost je věnována léčbě chirurgické, včetně náhrad kolenního kloubu.

Komentáře ke knize
Karel Trnavský

Narozen 6. 12. 1930 v Brně. Prof. , MUDr., DrSc., internista-revmatolog. Promoval na LF UP v Olomouci v roce 1955. Pracoval jako pomocný asistent na I. interní klinice v Olomouci v revmatologické pracovní skupině, kde se věnoval protizánětlivému účinku těžkých kovů, horčíkových dusíků a studiu patofyziologického výzkumu hyaluronidázy. Od roku 1955 pracoval ve Výskumném ústavu reumatických chorôb v Piešťanoch. Dnes v IPVZ Praha a Arthrocentru, Praha. Též farmakologie antirevmatik. Publikace z oboru. Jeho syn Tomáš je MUDr. Ing.

Vratislav Rybka

Narozen 15.8.1940 v Hradci Králové. MUDr., DrSc., profesor chirurgie . Zabývá se revmatologií, ortopedií na Ortopedické klinice 1. LF UK a FN Motol v Praze.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet