Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Svítání na poušti

Waris Dirie

Alpress | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 237
Jazyky: česky
Překladatel: Hana Polívková
Edice: Klokan 1257x, 2. svazek ed. Květ pouště 2x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7218-840-2 (váz.)
Vydáno v: Frýdek-Místek
Vystaveno: pá 26. února 2021 8:42
Číslo položky: 156970

Mimořádně krásná žena, která pochází ze Somálska dokázala dobýt svět jako topmodelka tak velkolepým způsobem, že to nemá v historii modelingu obdoby. Waris se narodila v tradičním prostředí pouštního kočovného kmene a formou knihy podává očité svědectví o zdejším hladomoru, nesvobodě a násilí, které byla nucena vytrpět.
Svítání v poušti je příběh její touhy po návratu, příběh o hledání cesty domů. Waris touží vrátit se do míst, kde se narodila, a podívat se na ně jinýma očima. Ví, že už vždycky bude ze všech sil hájit práva žen a hledat cesty jak pomáhat hladovějícím z afrického kontinentu. Neuvěřitelný, ale pravdivý příběh navázal na knihu Květ pouště.

Vydavatel: Alpress - Frýdek-Místek

Komentáře ke knize
Waris Dirie

Waris Dirie je somálská modelka, spisovatelka, herečka a aktivistka za lidská práva. Waris Dirie se narodila v roce 1965 nomádské rodině v Somálsku. Ve třinácti letech utekla z domu, aby se vyhnula domluvenému sňatku se starším mužem. S pomocí své tety se z Mogadiše dostala až do Londýna, kde žila u bohatých příbuzných – somálského velvyslance, pro které pracovala. Po skončení jeho doby působnosti se Waris rozhodla zůstat v Londýně a nevrátit se s nimi do Somálska. V prvních měsících se Waris živila jako uklízečka v místním McDonaldu. Waris náhodou objevil fotograf Terence Donovan, který jí pomohl dostat se až na titulní stranu Pirelliho kalendáře. Tím odstartovala její modelingová kariéra. Úspěšně pak propagovala přední světové značky Chanel, Levi´s, L´Oréal nebo Revlon. V roce 1987 si Waris zahrála vedlejší roli v bondovském filmu Dech života. Předváděla také na molech v Londýně, Miláně, Paříži a New York City. Objevila se i v módních časopisech Elle, Glamour a Vogue. V roce 1995 o ní BBC natočilo dokumentární film Nomádka v New Yorku . Na vrcholu své kariéry, v roce 1997, v rozhovoru pro časopis Marie-Claire poprvé otevřeně promluvila o ženské obřízce, kterou v dětství prodělala. Tento rozhovor oblétl média po celém světě. V témže roce se Waris stala velvyslankyní Populačního fondu OSN , který bojuje proti praktikování ženské obřízky ve světě, a také navštívila svou matku v rodném Somálsku. Její první autobiografická kniha Květ pouště vyšla v roce 1998 a brzy se stala mezinárodním bestselerem. Waris později úspěšně vydala další knihy nazvané Svítání v poušti , Dopis mé matce a Děti pouště , která byla použita v evropské kampani namířené proti ženské obřízce.V roce 2009 byl na motivy její knihy Květ pouště natočen celovečerní film, ve kterém si hlavní roli zahrála etiopská supermodelka Liya Kebede. Film se zatím promítal ve 20 zemích světa vč...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat