Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Svět tajemných sil Arthura C Clarka. : 1. sv

Simon Welfare, John Fairley

Columbus | 1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 209
Jazyky: česky
Překladatel: Jan Skoumal, Jitka Šutová
ISBN: 80-7136-028-7 (váz)
Vydáno v: Bratislava
Vystaveno: út 17. ledna 2023 13:03
Číslo položky: 476734

Knižní podoba světoznámého seriálu A. C. Clarka o záhadách.
Za hranicemi světa, který můžeme měřit a analyzovat je ještě jiný, tajemnější svět.
A právě tento nadvědecký svět pro nás v této knize odhaluje Arthur C. Clarke, jehož brilantní prorocké a varovné povídky čtou miliony lidí. Na jeho pokyn procestovali Simon Welfare a John Fairley 5 světadílů, aby zpovídali svědky podivných událostí a nevysvětlitelných jevů. Rozmlouvali s muži i ženami, kteří viděli obludy z hlubin oceánů a jezer, s těmi, na něž padaly z nebes žáby a ryby, ale i s těmi, kteří viděli neidentifikovatelné létající objekty (UFO), křižující noční oblohu v oslnivém jasu. Mluvili též s cestovateli a horaly, kteří viděli Yettiho, sněžného muže, dlouho ignorovaného jakožto produkt fantazie, i jeho bratrance, Bigfoota/Sasquatche, neboli Velkou stopu, který se krade severoamerickými lesy. Hrozivější události byly mimoto vyhodnocovány v naději, že můžeme shromáždit taková svědectví, jež možná zabrání budoucí katastrofě. Ohnivý předmět z nebes, který v roce 1908 zničil rozsáhlé území sibiřské tajgy, mohl koneckonců srovnat se zemí Paříž, New York nebo Londýn. Kdy máme čekat příští návštěvu?
Arthur C. Clarke, tvůrce klasického díla 2001: Vesmírná Odysea, který se zahleděl zpět, k počátkům člověka, i dopředu, k meziplanetárním letům, by nerad dával odpovědi (jako že to stejně není možné) na všechny otázky, jež tato kniha klade. Napsal: "Vesmír je tak podivný a podivuhodný, že vždycky překoná tu nejbujnější představivost." (zdroj: kniha Svět tajemných sil A. C. Clarka)

Komentáře ke knize
Simon Welfare

Tv producent a scenárista. Více než 10 let spolupracuje s Arthurem C. Clarkem. Patří k předním osobnostem skupiny, které se podařilo vytvořit z vědy jeden z nejpodnětnějších a fantazii probouzejících aspektů dokumentárního vysílání nezásvislé televize. Jako zkušený scénárista napsal a uváděl Discovery, The Scientists a mnoho dalších filmů tohoto druhu.

John Fairley

Anglický spisovatel a televizní dokumentarista. Jeden z vůdčích britských producentů dokumentárních programů, které vynesly Yorkshirskou televizi na přední místo ve výrobě dokumentárních filmů. Jeho články a knihy byly uveřejněny na obou stranách Atlantiku.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat