Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Středověká filozofie

Vasilij Vasil'jevič Sokolov

Svoboda | 1988

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 476
Jazyky: česky
Překladatel: Václava Steindlová, Vilém Herold
Edice: Členská knižnice 449x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 25-046-88
Vydáno v: Praha
Náklad: 12 200 ks
Poznámka: obálka Oldřich Pošmurný
Vystaveno: st 25. května 2022 15:02
Číslo položky: 338344

Kniha V. V. Sokolova Středověká filozofie přehledně seznámí čtenáře s učeními i s životními osudy významných představitelů středověkého myšlení od období pozdní antiky až po vrchol a rozklad scholastiky. Autor přitom sleduje a objasňuje nejen hlavní směry ve vývoji teologickofilozofické problematiky této doby, ale upozorňuje také na řadu zásadních otázek, které byly v jejich rámci řešeny a měly přes svou převážně teologickou formu důležité místo v celkovém vývoji filozofie.

Za postavami křesťanských teologů, náboženských teoretiků i fanatiků, postavami racionalisticky uvažujících církevních volnomyšlenkářů, ale i heretiků, „kacířů" a pohanů, za ortodoxními vyznavači islámu, stoupenci jeho nejrůznějších sekt a židovskými mysliteli zde autor ukazuje zřetelnou kontinuitu lidského úsilí o vědění, kterému nemohla zabránit ani nesmlouvavá, tvrdá a svazující nadvláda náboženské víry ve středověkém myšlení.

Středověká filozofie patří k řadě prací z dějin filozofie, vydávaných Nakladatelstvím Svoboda v ČK, z nichž dosud vyšly: V. F. Asmus: Antická filozofie a A. Ch. Gorfunkel: Renesanční filozofie. Řada bude pokračovat kolektivní prací sovětských autorů Formování novověké filozofie.

Komentáře ke knize
Vasilij Vasil'jevič Sokolov

Sovietsky a ruský filozof, odborník v histórii zahraničnej filozofie. Doktor filozofie , profesor. Čestný profesor Moskovskej štátnej univerzity . Riadny člen Akadémie prírodných vied. Študoval históriu na MIFLI v rokoch 1936-1939, a od roku 1939 na Filozofickej fakulte. Vyštudoval Moskovskú štátnu univerzitu Filozofickú fakultu v roku 1943. Účastník Veľkej vlasteneckej vojny. V novembri 1941 sa zúčastnil bojov v Moskve, v júli - auguste 1942, sa podieľal na odrazení tankového útoku na Voronežskej fronte. Rád "Červenej zástavy" medaila "Za chrabrosť" a v roku 1985 - Rád Vlasteneckej vojny. Profesor na Katedre dejín zahraničné filozofie Filozofickej fakulty Moskovskej štátnej univerzity. Čestný vedec z RSFSR. Čestný diplom prezidenta Ruskej federácie .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet