Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Stín - Milý Johne - Minulá provinění - Psí život

Robert Harris

Reader's Digest Výběr | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 557
Jazyky: česky
Překladatel: Michala Marková, Jiří Popel, Kateřina Sidonová, Zora Freiová...
Edice: Nejlepší světové čtení 174x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7406-048-9
Vydáno v: Praha
Vystaveno: ne 7. února 2021 18:29
Číslo položky: 151338

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů různých žánrů od světových autorů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými informacemi o jejich tvůrcích.

1) Robert Harris: Stín – Profesionální spoluautor životopisů slavných, neboli „stínový autor“, je najat, aby pomohl dokončit paměti bývalého britského premiéra Adama Langa. Honorář za tuto práci je nadmíru uspokojivý, ale v průběhu rozhovorů s premiérem „stín“ zjišťuje, že se pouští na stále tenčí let. Jeho předchůdce, který Langovi s psaním memoárů původně pomáhal, za záhadných okolností tragicky zahynul. Atmosféra v nejbližším Langově okolí houstne, jak se postupně vynořují temné stránky premiérovy minulosti.

2) Nicholas Sparks: Milý Johne – Co to znamená, doopravdy někoho milovat? Tuto otázku si klade John Tyree, trochu ztracený mladík, který se dal z nedostatku jiného programu v předvečer září 2001 naverbovat do americké armády a mezitím se stačil osudově zamilovat do neobyčejné dívky, studentky psychologie Savany Lynn Curtisové. „Milý Johne,“ tak začínají všechny Savaniny dopisy, jež posílá svému milému na vojenskou základnu do Evropy a pak na bojiště v Iráku. Jejich milostný příběh na pozadí války je plný zvratů a střídání beznaděje s nadějí.

3) Tami Hoag: Minulá provinění – Soudkyně Carey Mooreová stojí před jedním z nejtěžších rozhodnutí ve své kariéře. Případ několikanásobné vraždy, který má právě přijít před porotu, rozbouřil veřejné mínění a obžalovaný Karl Dahl je nejnenáviděnějším člověkem ve státě. Přesto Mooreová nedovolí prokurátorovi zmiňovat se v obžalobě o jeho předchozích přestupcích, aby neovlivnil porotu v jeho neprospěch. Vzápětí po zveřejnění tohoto nepopulárního rozhodnutí Mooreovou kdosi surově ztluče a ona poznává, že nemůže čekat pomoc ani od policie, ani od svého nejbližšího okolí.

4) Jon Katz: Psí život – Jon Katz se pomalu stává americkým Jamesem Herriotem. Čtenáři jeho pravidelných sloupků v novinách a posluchači jeho rozhlasového pořadu mohli sledovat Katzovu proměnu z velkoměstského milovníka psů v majitele ovčí farmy na severu státu New York. Kromě obvyklé smečky psů různých plemen Katz nyní sdílí svůj život se čtyřmi osly, popudlivým kohoutem, stádem ovcí, kočkou zvanou Mamina, a dokonce volem Elvisem a jeho kamarádkou Lunou. A jak se jeho zvířecí rodina na venkově rozrůstá, není o veselé ani o smutné příhody nouze.

Komentáře ke knize
Robert Harris

Robert Dennis Harris je anglický spisovatel, autor románů. Působil také jako novinář a televizní reportér na veřejnoprávní stanici BBC. Narodil se roku 1957 v Nottinghamu. Ambice stát se spisovatelem pochází z mládí, kdy navštěvoval místní tiskárnu, ve které byl jeho otec zaměstnán. Nejdříve nastoupil na střední školu Belvoir High School v Bottesfordu, odkud přestoupil na školu krále Eduarda VII. v Melton Mowbray, ve které byla po něm pojmenována posluchárna. Tam začal s psaním divadelních her a vydáváním školního časopisu. Poté pokračoval studiem oboru anglická literatura na Selwyn College cambridžské univerzity, na které se stal prezidentem univerzitní debatní společnosti Cambridge Union a také zde editoval studentské noviny Varsity. Harris žije na bývalé berkshirské faře poblíž Newbury, spolu s manželkou Gill Hornbyovou, která je také spisovatelkou a sestrou romanopisce Nicka Hornbyho. Mají čtyři děti. V roce 2000 Harris přispěl do Hornbyho sbírky Speaking with the Angel krátkou povídkou „PMQ“. Po ukončení Cambridge nastoupil do BBC, kde pracoval v sekci aktuálního zpravodajství a podílel se na vysílání programů typu Panorama a Newsnight. V roce 1987, ve třiceti letech, se stal politickým vydavatelem časopisu The Observer. Později pravidelně přispíval sloupky do periodik The Sunday Times a The Daily Telegraph. První kniha A Higher Form Of Killing vyšla v roce 1982. Jejím předmětem je popis chemické a biologické formy války. Napsal ji s kolegou z BBC a blízkým přítelem Jeremy Paxmanem. Následovaly další díla Gotcha, the Media, the Government and the Falklands Crisis , The Making of Neil Kinnock , Selling Hitler , o vyšetřování skandálu Hitlerových deníků a Good and Faithful Servant , věnující se Bernardu Inghamovi, tiskovému mluvčí Margaret Thatcherové. Prvním románem s miliónem prodaných výtisků se v roce 1992 stal Otčina , využívající alternativní historii. Autor nastín...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat