Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Starman Jones

Robert A Heinlein

Classic | 1996


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 233
Jazyky: česky
Překladatel: Tomáš Kokoška
Edice: Science fiction 115x
ISBN: 80-85782-63-4
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 31. prosince 2020 12:31
Číslo položky: 139115

Je jednoduché dostat se na mezihvězdnou kosmickou loď, pokud jste chytrý chlapík jako Max Jones. Ale něco jiného je, když tato loď přistane na neznámé planetě po nezvládnutém prostorovém přechodu. Zvláště pokud je kapitán mrtev a jeho mapy a tabulky jsou zničeny. Přežití teď závisí na Maxovi...

Jsme houževnaté a vynalézavé plemeno; naši potomci však budou muset být ještě houževnatější a vynalézavější, aby přežili ve světě, jenž jim zanecháme.
Statistická pravděpodobnost je proti nim - a šance na vítězství jsou malé... Hvězdy jsou vysoko, život je krátký a ani žít doma v posteli není zcela bez rizika. Ale člověk sám, jeho existence, je tak nepravděpodobný, že kdyby nebyl, nestála by pravděpodobnost jeho zrození vůbec za řeč.
Heinlein však sází všechny své peníze na člověka a vypadá to, že příští století mu dá za pravdu.

Komentáře ke knize
Robert A Heinlein

Robert Anson Heinlein byl jeden z nejvlivnějších a nejkontroverznějších spisovatelů science fiction. Společně s A. C. Clarkem a Isaacem Asimovem byli v americké literatuře známi jako „Velká trojka science fiction“ . Po studiích působil pět let u námořnictva, ale pro onemocnění tuberkulózou musel odejít. Krátce podnikal, jako letecký inženýr působil za 2. světové války v Experimentální letecké stanici válečného námořnictva. Po válce se Robert Anson Heinlein věnoval literární činnosti, publikoval v prestižním magazínu Astounding, v American Legion Magazine, The Saturday Evening Post a dalších. Využíval svých znalostí ze studia matematiky a fyziky a s bohatou invencí a vypravěčským darem začal psát povídky a romány pro dospělé i mládež, v nichž se zamýšlí nad rozvojem civilizace a budoucností lidstva. Jako první získal titul Velmistra žánru.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více