Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Star Wars - Trilogie Thrawn 1 - 3 - KOMPLET - Star Wars, Dědic impéria + Temná síla na vzestupu + Poslední povel

Timothy Zahn

Olympia | 1993


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 3 svazky
Jazyky: česky
Překladatel: Ervín Hrych, Helena Hrychová
Edice: 1. svazek ed. Star Wars - Trilogie Thrawn 5x
Vydání: 1
ISBN: 80-7033-285-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Karel Kilberger
Vystaveno: čt 1. září 2022 13:35
Číslo položky: 392774

Děj románu Dědic říše se odehrává pět let po Návratu Jediho, posledním dílu z filmové trilogie, kterou natočil George Lucas. Mezitím vzbouřenecká aliance zničila Hvězdu smrti. Císař zahynul ve vesmíru a Darth Vader podlehl v souboji s Lukem Skywalkerem. Zbytky staré císařské hvězdné flotily byly zahnány do vzdálených koutů galaxie. Princezna Leia se provdala za Hana Sola a teď očekávají narození dvojčat, která dál ponesou vzácné geny rytířů Jedi. Luke Skywalker se stal prvním v dlouho očekávané znovuzrozené linii Jedi. Jenže tisíce světelných let odtud se poslední z císařavých vojedvůdců ujal velení roztříštěných pozůstatků flotily impéria a připravuje se na novou válku, zaměřenou proti křehké, nově vzniklé republice. Tento válečník s temným srdcem totiž učinil dva zásadní objevy, které by skutečně mohly zničit vše, za co odvážní příslušníci vzbouřenecké Aliance tak dlouho bojovali a co teď pracně a zdlouhavě začínají v míru budovat. V knize Dědic říše se setkáme se záhadnými živočichy, kteří mají pozoruhodné vlastnosti – s mimozemšťany, kteří se zevnějškem lidem příliš nepodobají, ale jejich morálka má k lidské překvapivě blízko – se záhadným „temným Jedim“ (ale je to vůbec Jedi?) a celou řadou nových prvků, které z filmů George Lucase neznáme.

Téměř celá čtvrtina století už uplynula od památného 25. května 1977, kdy se konala premiéra filmu Hvězdné války – Star Wars. Dnes už neexistující, tehdy prestižní časopis Time v týdnu po premiéře okouzleně napsal, že diváci sledovali „strhující, napínavý dobrodružný příběh, vyzdobený nejgeniálnějšími triky, jaké kdy byly ve filmu použity“. Režisér George Lucas zaujal publikum malebnou sci-fi pohádkou dekoravanou úžasnými maskami, souboji a laserovými meči a honičkami nikoli v automobilech, ale v kosmických korábech. Není divu, že po obrovském úspěchu filmu následovala dvě další pokračování, Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Prudký střet dobra a zla, nové republiky a starého impéria, vyústí v napínavý příběh plný akce, invence, záhad a barvitého líčení exotických planet i jejich rázovitých obyvatel – to vše v galaktickém měřítku. Je to zkrátka příběh, který se vyrovná všemu, co jsme pod názvem Hvězdné války viděli na filmovém plátně.

Komentáře ke knize
Timothy Zahn

Timothy Zahn je americký spisovatel science fiction, jeho nejznámějším dílem je trojice románů o velkoadmirálu Thrawnovi, odehrávající se ve vesmíru Star Wars několik let po Návratu Jediho. Narodil se v Chicagu v roce 1951. Na Michiganské státní univerzitě získal v roce 1973 bakalářský titul z fyziky. Další akademický titul – magisterský – získal opět z fyziky v roce 1975 na University of Illinois. V témže roce se začal věnovat psaní science fiction. Je ženatý, jeho manželka Anna s ním žije v Oregonu. Roku 1984 získal Cenu Hugo za novelu Kaskádový bod.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat