Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Stalo se v adventu : : "čihošťský zázrak"

Rudolf Ströbinger, Karel Nešvera

Vyšehrad | 1991

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 141
Jazyky: česky
Vydání: 2
ISBN: 80-7021-065-6
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jiří Mědílek
Vystaveno: pá 1. prosince 2017 15:58
Číslo položky: 21007

Již několik let se stupňovalo pronásledování římskokatolické církve komunistickým režimem. V předvečer roku, v němž měl začít jeden z největších církevních procesů byl státní bezpečností inscenován na Českomoravské vysočině tzv. Číhošťský zázrak.

Komentáře ke knize
Rudolf Ströbinger

Rudolf Ströbinger byl novinář, publicista a spisovatel. Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Karlovy pracoval jako redaktor a zástupce šéfredaktora v Lidové demokracii, po srpnu 1968 emigroval do Německa, kde působil v československém vysílání Deutsche Welle a Rádia Svobodná Evropa a od začátku 80. let až do své smrti byl předsedou exilového PEN klubu německé jazykové oblasti. Po listopadu 1989 zůstal v Německu, psal do řady českých deníků a spolupracoval s Českým rozhlasem 6 a rádiem Impuls. Byl autorem i dvou desítek knih literatury faktu; zajímal se především o nejnovější dějiny, zejména o zpravodajské zákulisí první a druhé světové války a historii protinacistického a protikomunistického odboje . Zemřel v severoněmeckém městě Hage, kde dlouhá léta žil.

Karel Nešvera

Karel Nešvera je bývalý český fotbalista, který nastupoval jako útočník a záložník. Začínal v Rozdělově. V československé lize hrál za SONP Kladno. Nastoupil v 68 ligových utkáních a dal 8 ligových gólů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat