Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

SQL : hotová řešení : pro SQL Server, Oracle a MySQL

Ľuboslav Lacko

Computer Press | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 298
Jazyky: česky
Překladatel: Tomáš Eder
Edice: K okamžitému použití 11x
Vydání: Vyd. 1.
ISBN: 9788072269754
Vydáno v: Brno
Vystaveno: čt 3. listopadu 2022 14:02
Číslo položky: 431181

Jazyk SQL je ovládací nástroj a přístupový mechanismus k datům všech běžně používaných relačních databázových systémů, a tedy i databázových aplikací a aplikací, které na tyto databáze napojíte – např. dynamických internetových stránek. S pomocí nevelkého počtu klíčových slov jazyka SQL sestavíte důmyslné příkazy, jejichž prostřednictvím vytváříte databázové objekty (databáze, tabulky, pravidla…), vkládáte a měníte v nich data, provádíte výpočty, ale i třeba administrujete uživatele a jejich přístup k datům. Příkazem SELECT lze vyhledávat a vybírat data na základě triviálních požadavků i promyšlených logických konstrukcí – jak přímo v databázovém systému, tak i v návazných aplikacích, například prostřednictvím skriptovacího jazyka z webové stránky.

Kniha o jazyku SQL z edice Hotová řešení je prospěšná programátorům databází a tvůrcům WWW stránek hned ve dvou ohledech: jednak je učí základy tohoto jazyka na ukázkách typických příkladů, jednak je předkládá v takové podobě (v knize i na CD), abyste je mohli po potřebných úpravách okamžitě aplikovat na vaše vlastní databáze či programy. Příklady jsou vždy předem vysvětleny, dostatečně komentovány a přehledně uspořádány, každá kapitola začíná stručným osvětlením nezbytných principů.

Protože se některé nuance jazyka SQL v produktech různých výrobců mírně liší, uvádí autor v takových případech přehledně správné znění v Microsoft SQL Serveru, Oracle popř. MySQL – u nás v praxi nejčastěji používaných systémů. Knížka je tak i dosud chybějícím aktuálním referenčním zdrojem všem, kdo ve své práci nejsou omezeni na jedinou platformu.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více