Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sport a hry

Oldřich Dudek, Jindřich Hegr

Státní nakladatelství dětské knihy | 1967

Kategorie:
Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 321
Jazyky: česky
Edice: 23. svazek ed. Oko 239x
Vydání: 1
ISBN: 13-060-67
Vydáno v: Praha
Náklad: 23 000 ks
Vystaveno: so 26. září 2020 17:22
Číslo položky: 117447

Celkem 29 oblíbených sportů a her je v knížce popsáno tak, aby se mladí čtenáři ve stručnosti seznámili s jednotlivými disciplínami, základními pravidly a nářadím, poučili se o technice a taktice i o organizaci závodů a našich úspěších v mezinárodních soutěžích. Kniha končí kapitolou o fair play.

Komentáře ke knize
Jindřich Hegr

Jindřich Hegr byl český malíř, grafik a ilustrátor. Studoval na Vyšší škole umělecko-průmyslové v Praze a na Akademii výtvarných umění v ateliéru profesora V. Rady. Díla tvořil převážně ve svém ateliéru v pražských Vršovicích nebo na chalupě ve Svratouchu. Mezi jeho nejznámější díla patří například ručně vyřezávaný dřevěný betlém nebo ptačí klícky . Jeho tvorba byla vystavována nejen v Praze, ale také v galeriích v Paříži nebo ve Varšavě.

Oldřich Dudek

Oldřich Dudek je český scenárista, kreslíř-humorista, ilustrátor, spisovatel. Absolvent Filmové fakulty Akademie múzických umění v Praze. Autor množství rozhlasových scének. MLÁDEK, Ivan. Pohádky a pověsti ve verších. Ilustrace Oldřich Dudek. Dobřichovice: Empress, . ISBN 80-901459-1-4. Autor řady humoristických povídek publikovaných v časopisech a novinách, příp. upravených pro rozhlas. Autor nebo spoluautor textů v autorských katalozích Tomáš Bím , Inventura : Tomáš Bím 50 ad., Jiří Trnka : Obrazy : Galerie Zlatá lilie Praha, 23. 10.–6. 11. 1985 a v kolektivním katalogu Výstava kresleného humoru : Galerie Československý spisovatel . Proč mám rád Tomáše Bíma? Odpověď je jednoduchá: Protože tento zlý, arogantní, ješitný, dýchavičný, obézní, hádavý, pletichářský, podmračený, nesebekritický, zapatlaný, přejedený, přepitý, překouřený, zakyslý, jedovatý, šílený, nabubřelý, líný, neadaptabilní, servilní, lhavý, uklevetěný, pobryndaný, netolerantní, promiskuitní epikurejec umí vytvářet tak milé obrazy, vedle kterých jsou slova, která jsem právě o Bímovi řekl, jako muší enóna na oponě Národního divadla. Totiž bezvýznamná. Oldřich Dudek, Řevnice 5. 5. 1996

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet