Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows

Knižní klub | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 263
Jazyky: česky
Překladatel: Martina Káňová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-242-2581-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Ivan Brůha
Vystaveno: st 11. ledna 2023 13:37
Číslo položky: 472523

Je krátce po druhé světové válce a Juliet Ashtonová, úspěšná autorka humoristických esejů vydaných pod názvem Izzy Bickerstaff rukuje, se rozhlíží po námětu na novou knihu. Shodou okolností se prostřednictvím korespondence s jedním z jeho členů dozvídá o Spolku přátel krásné literatury a koláče z bramborových slupek, který během války založili obyvatelé okupovaného ostrova Guernsey, a jejich osudy ji natolik zaujmou, že se je rozhodne navštívit osobně. Juliet sama prožila válku v Londýně, kde neustále hrozilo bombardování, ale nikdy nepoznala přímý styk s nepřítelem a izolaci od okolního světa, jaké byli vystaveni ostrované. Guernsey má, tak jako celý svět, svoje podvodníčky, opilce a podivíny, dobráky, závistivce i hrdiny, a z jejich humorného i dojemného vyprávění začíná před Juliet vyvstávat živý obrázek společenství, kde v těžkých dobách krystalizují lidské povahy a osudy se proplétají zcela nečekaným způsobem. Kdy jindy by se mohlo stát, aby byl při tajných vepřových hodech založen čtenářský spolek, zvlášť když většina jeho členů jakživa nedržela v ruce jinou knihu než bibli? A co víc, aby noví čtenáři našli i v náročných knihách poselství, které je zaujme, a aby je četba podnítila k vášnivým diskusím na nejrůznější témata. Juliet se na ostrově dostane víc než srdečného přijetí a brzy se ukáže, že v novém prostředí dost možná najde víc než inspiraci pro svoji další knihu.

Komentáře ke knize
Mary Ann Shaffer

Mary Ann Shaffer byla americká spisovatelka, redaktorka, knihovnice a knihkupkyně. Je známá pro posmrtně vydanou knihu Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů, kterou napsala se svou neteří Annie Barrows.

Annie Barrows

Annie Barrows je americká autorka a redaktorka. Vyrůstala v severní Kalifornii, absolvovala Kalifornskou univerzitu v Berkeley, obor dějiny středověku. Rozhodla se pro kariéru redaktora, pracovala např. v Chronicle Books v San Franciscu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více