Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Špinavý náklad : putování za zeleným listem

Robert Sabbag

BB art | 2005

Kategorie:
Štítky:

69 Kč 45 Kč

Stav:
Dobrý
Dostupnost: Skladem pro e-shop
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 380
Jazyky: česky
Překladatel: Jaroslava Kočová
Vydání: 1. vyd. v českém jazyce
ISBN: 80-7341-573-9 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 17. února 2022 14:00
Číslo položky: 283277

Psala se sedmdesátá léta a jeden muž si řekl, že naložit v Kolumbii letadlo marihuanou a dopravit je i s nákladem zpátky by nemusel být zase tak špatný nápad. Když nic jiného, mohl tak získat zcela neopakovatelnou zkušenost…
Na palubě poněkud omšelé vojenské dakoty DC-3, kterou smontoval ze součástek, aby se nemusel nikde evidovat, do Kolumbie nakonec skutečně odletěl a největší dobrodružství jeho života mohlo začít! Tráva tam koneckonců rostla, to byla jasná věc, rostla na tisících akrech půdy a byla to ta nejčistší, nejsladší travička, jakou kdy viděl. První zásilka se mohla nakládat.
Knížka Špinavý náklad vypráví příběh o tom, jak se snílek z provinčního města Allen Long stal světoznámým hrdinou. Ze začátku to byla hlavně legrace, dělat dlouhé nosy na úřady a vozit domů kamarádům prvotřídní kouření. Long si připadal jako v nebi, aby ne, když se vozil v limuzínách, vedle sebe nádherné ženské, na telefonu samé slavné osobnosti.
Jenže s jídlem roste chuť, a v tomhle případě rostla i výstřednost. Na scéně samozřejmě nechyběl kokain, takže nebyla nouze o neskutečná faux pas. Ta nevyhnutelně následují, když člověk jedná pod vlivem drog. Jenže to, co kdysi vypadalo jako trochu divočejší nápad, bláznivý podnik s hrstkou kamarádů, pomalu a jistě získávalo obrysy organizovaného zločinu. Long u sebe nikdy nenosil zbraň, ale stále častěji měl pocit, že ho má někdo na mušce.
Knížka Špinavý náklad je klasická americká pohádka o muži, který v osudové hře o svobodu vsadil všechno na jednu kartu, velice slibnou kartu. Autor knížky, Robert Sabbag, napsal mimo jiné i mezinárodní bestseller Snowblind: A Brief Career in the Cocaine Trade (Sněžná slepota, krátká kariéra v obchodu s kokainem). Ten, stejně jako román Špinavý náklad, jako by se odehrával v podivném bezčasí. Přenáší nás od karavan mezků v Andách na zasedání v jednacích síní Manhattanu, z Mexika do undergroundu Marinu, ze Studia 54 do nočních ulic Miami, kde všude se Allen Long objevuje střídavě jako zpustlý prostopášný podnikavec a snílek, střídavě jako podnikatel velkého formátu, zneuznaný umělec a hrdina. Jeho životní příběh je stejně poutavý jako ten nejnapínavější román, který jste kdy četli.

Komentáře ke knize
Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více