Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Spálený sníh - Vzdálené břehy - Kamenná opice - Vánoční vlak

David Baldacci, Kristin Hannah, Andy McNab, Jeff Deaver

Reader's Digest Výběr | 2004


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 575
Jazyky: česky
Překladatel: Radek Honzák
Edice: Nejlepší světové čtení 153x
ISBN: 80-86196-97-6 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 20. prosince 2021 17:57
Číslo položky: 258252

Publikace obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných světových bestsellerů v českém překladu.

Svazek obsahuje tyto tituly:

1) Andy McNab: Spálený sníh - Znepřátelil si své šéfy v tajné službě MI6 a z osobních důvodů potřebuje hodně peněz. Nick Stone by kývl na skoro každou nabídku, a tak se vydá do Helsinek unést jednoho z šéfů ruské mafie. Pak se ale z rukojmího stane jeho zaměstnavatel a Nick se ocitá v křížové palbě válčících frakcí řízených mocnými a krutými lidmi.

2) Kristin Hannahová: Vzdálené břehy - Děti odešly z domova, manžel po letech neúspěchů opět buduje kariéru a Elizabeth Shoreová zoufale přemýšlí, čím naplnit svůj život. Může se znovu pustit do malování, které pro ni tolik znamenalo, než se provdala? Dokáže se vrátit sama k sobě, a pokud ano, neprohloubí to vzájemné odcizení mezi manželi?

3) Jeffery Deaver: Kamenná opice - K americkým břehům se blíží loď s ilegálními přistěhovalci z Číny, na jejíž palubě je mimo jiné zkušený pašerák lidí zvaný Přízrak. Jeho protivník detektiv Lincoln Rhyme ovšem postupem času zjišťuje, že Přízrak ve skutečnosti plní ještě mnohem temnější a smrtonosnější poslání a že se nezastaví ani před zločinem v samém srdci New Yorku.

4) David Baldacci: Vánoční vlak - Když okolnosti přimějí žurnalistu Toma Langdona podniknout dlouhou cestu vlakem, rozhodne se Tom vytěžit z tohoto zážitku námět na reportáž. Nemůže ovšem tušit, že na následujících pěti tisících kilometrech zažije sérii neuvěřitelných překvapení, ocitne se v ohrožení života a splní se mu jeho největší přání.

Komentáře ke knize
David Baldacci

David Baldacci pochází z Richmondu. Dlouhou dobu pracoval u renomované právnické firmy ve Washingtonu jako obhájce u soudu, ale celé roky při tomto zaměstnání pěstoval zajímavého koníčka: psal prózu. Náměty čerpal ze starších i zcela nových soudních případů. Úspěchu dosáhl doslova ze dne na den, když mu v roce 1996 vydali první román Absolute Power , který byl vzápětí zfilmován s Clintem Eastwoodem v hlavní roli. Kromě psaní se dnes Baldacci věnuje také vedení kurzů pro začínající spisovatele a charitativní činnosti

Kristin Hannah

Kristin Hannah se narodila v roce 1960 v Jižní Kalifornii, USA. Dětství strávila na pláži, kde stavěla hrady z písku a řádila na surfu. Ale v osmi letech se s rodiči přestěhovala do Západního Washingtonu, kde vyrostla, vystudovala a začala pracovat. Nejdříve Kristin chvilku pracovala v reklamní agentuře, ale pak se rozhodla pro studium práv. Práva vystudovala, ale pořád jí v hlavě zněla prorocká slova její maminky, která jí kdysi řekla, že z Kristin stejně jednou bude spisovatelka. A ta se z Kristin stala, avšak za docela smutných okolností - její maminka onemocněla rakovinou. V té době se Kristin spolu s maminkou pokusily o svou první společnou historickou romanci . Po smrti maminky však Kristin rukopis zavřela do krabice, schovala do skříně, nedlouho na to se vdala a začala se živit jako právnička. Jenže maminčino proroctví se znovu objevilo v době, kdy byla Kristin těhotná a musela pět měsíců strávit v posteli. Když už měla přečteny všechny knihy, co doma našla, manžel jí přinesl onu krabici s rukopisem a Kristin začala s přepisováním, dopisováním, až byl na světě první hotový román. A tak Kristin začala v roce 1990 svou spisovatelskou kariéru, a to u historických romancí, od nichž přešla k romancím ze současnosti a nyní se věnuje spíše příběhům o rodinných vztazích a osobních dramatech. Kristin s manželem a synem žijí na severozápadě USA.

Andy McNab

Steven Mitchell DCM MM je bývalý britský voják speciálních jednotek SAS řeckého původu, který se stal spisovatelem. Jako spisovatel používá pseudonym Andy McNab, původně především kvůli své vlastní bezpečnosti. Andy, který byl nalezen v igelitové tašce jako nemluvně před vchodem do jedné londýnské nemocnice, vyrůstal v londýnské čtvrti Peckham. V dětství měl pár menších konfliktů se zákonem, a proto se v 16 letech rozhodl, že půjde k armádě. Chtěl létat s vrtulníkem, ale na to neměl ani talent, ani vzdělání. Proto se dal k Royal Green Jackets – Královským Zeleným Blůzám. Po několika letech, kdy mimo jiné navštívil Severní Irsko a Gibraltar, mu přestala vyhovovat nařízení, kdy si např. musel zažádat i o povolení ke koupi nábytku u nadřízeného . Pokusil se přejít ke speciální jednotce SAS. McNab uspěl ve výběrovém řízení na druhý pokus v roce 1984. Mezi lety 1984–1990 procestoval mnoho zemí světa . 2. srpna 1990, kdy irácká armáda vtrhla do Kuvajtu, se začal SAS regiment chystat na pouštní operace. Jelikož Andyho eskadra B měla zrovna půlroční CT turnus, dostala se do Iráku až v prosinci 1990. 17. ledna 1991, když začala operace Pouštní bouře, Irák začal střílet raketami SCUD na Izrael s cílem rozvrátit síly koalice. Kdyby se Izrael aktivně zapojil do války s Irákem, hrozilo by vystoupení arabských států z koalice. Andymu bylo přiděleno velení osmičlenné hlídky Bravo Two Zero, která měla najít a pokud možno zneškodnit rakety SCUD a přerušit pozemní komunikaci mezi Bagdádem a severozápadním Irákem. Hlídka byla vysazena v noci 22. ledna 1991 téměř 300 km za nepřátelskými liniemi. Hned druhý den však byla prozrazena mladým pasáčkem koz a při ústupu zahynuli tři muži a čtyři, včetně McNaba, padli do zajetí. Pouze jediný unikl. Zajatci museli vydržet následné...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více