Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Space Trashers

Max Bubakoff, Martina Tomalová, Adam Kubík

Netopejr | 2012

Kategorie:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 247
Jazyky: česky
Ilustrátor: Martina Tomalová
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-87044-50-6 (brož.)
Vydáno v: Praha
Náklad: 500 ks
Poznámka: obálka Martina Tomalová
Vystaveno: pá 18. prosince 2020 10:02
Číslo položky: 136680

Země je v druhé polovině 21. století ve zbídačelém stavu. Probíhají války, Západní federace, Euroasijská aliance a nejrůznější hordy soupeří o moc. Lidé se dělí podle občanských kategorií a hovězí maso je nejcennější komoditou. U zbohatlíků jsou v módě pohřby ve vesmíru, kam mrtvoly a další odpad vyváží SGA, Space Garbage Agency. A na jednu z jejích lodí nás zavádí grafický román Space Trashers. Posádka Queen Camille je obskurním panoptikem, v jehož schopnosti věří snad jen naivní kapitán Braddock, který je typickým produktem manažerského brainwashingu. A to ještě netuší, že jim v cestě za úspěšným výklopem stojí zombifikovaný odpad, maniakální vesmírní piráti, bezcharakterní hlavouni a hlavně jejich vlastní neschopnost.

Komentáře ke knize
Max Bubakoff

Max Bubakoff, vlastním jménem Pavel Boček je český spisovatel. Max Bubakoff žije v Praze. Napsal gangsterskou novelu Okolnosti smrti S. H. a scénář ke komiksu Lucky Boy, který nakreslila Renata W. Společně s Adamem Butchem Kubíkem vytvořil scénář ke komiksu Space Trashers, postapokalyptickému sci-fi zombie slasheru s prvky černé grotesky, jemuž dala výtvarnou podobu Martina Tomalová. Max Bubakoff patří mezi tvůrce podobného naturelu jako například spisovatel Elmore Leonard nebo režisér a scenárista Guy Ritchie. Pro jeho díla je typický černý sarkastický humor, střídání úhlů pohledu a hojné užívání argotu. Kompozici buduje proplétáním několika dějových linií a metodou ostrého střihu, pomocí něhož dosahuje napětí. Příběh prozaické i grafické novely je zasazený do českého kriminálního prostředí. Komiks Space Trashers se odehrává v budoucnosti, většinou na palubě vesmírné lodi, případně na Zemi. Zápletka se rozvíjí kolem boje o zombifikační virus. Pavel Mandys, někdejší redaktor časopisu Týden, v současnosti píšící pro internetový literární časopis iLiteratura.cz, se systematicky věnuje recenzím komiksů a o komiksu Lucky Boy řekl, že „...dosti převyšuje neduživou českou tvorbu v tomto komiksovými fanoušky docela oblíbeném žánru“ . Někteří kritici vyčítají Maxi Bubakoffovi, že používá přemíru vulgarismů, jiní považují jazyk jeho postav za specifický rys žánru spojeného se zločineckými skupinami a nižšími sociálními vrstvami.

Martina Tomalová

Narozena 31. 3. 1983. Autorka komiksů a výtvarnice. Vystudovala Fakultu umění Ostravské univerzity - obor animovaná tvorba. Zabývá se figurativní tvorbou.

Adam Kubík

Narozen v roce 1981. Kreslíř, ilustrátor, autor komiksů, režisér krátkometrážních animací, filmový odborník.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více