Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Soumrak bohů : román o Kleopatře

Colin Falconer

BB art | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 428
Jazyky: česky
Překladatel: Tamara Vosecká
Vydání: 1
ISBN: 80-7341-052-4
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Jan Matoška
Vystaveno: st 2. září 2020 20:43
Číslo položky: 114609

Když krásná Kleopatra VII. Egyptská zdědila jednu z nejbohatších zemí světa, stála teprve na prahu dospělosti. Od počátku vlády ji pronásledovaly intriky jejích dvořanů, a brzy musela před nebezpečím prchnout z paláce a žít v exilu. Alexandrii mezitím ovládla cizí armáda a její vlastní sourozenci plánovali, jak ji připravit o trůn. Kleopatra, která již neměla co ztratit, se spojila s jediným mužem, který mohl Egyptu zajistit mír: s Iuliem Caesarem. Výsledkem byla vášnivá láska k Caesarovi, která Kleopatru uvrhla do světa nebezpečných intrik a bojů – světa, který ji nepřestával fascinovat ani po Caesarově smrti.
Na vrcholu sil a slávy se Kleopatra zamilovala do Caesarova chráněnce a nástupce, Marka Antonia – neomaleného, neodolatelného a osudově nespolehlivého muže, jemuž se postupně vzdalovala naděje na vytoužené ovládnutí Říma a s ní mizely i Kleopatřiny vyhlídky na mír pro její milovaný Egypt. Když se nakonec vše obrátilo proti ní, hrdá královna zosnovala poslední velkolepý tah, který měl zachránit její děti a impérium a zajistit jí místo v pantheonu, chrámu bohů.

Komentáře ke knize
Colin Falconer

Colin Falconer, vl. jménem Colin Richard Bowles je britský spisovatel, autor šestnácti románů. Píše především dobrodružné romány. Narodil se v severním Londýně. Nyní žije na západním pobřeží Austrálie.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat