Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Souhvězdí : hvězdná obloha na 88 + 6 barevných tabulích A. Rükla

Antonín Rükl, Josef Klepešta

Artia | 1971


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 273, [3]
Jazyky: česky
Edice: Edice 88 Artia 1x, Artia 88 4x
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 14. února 2022 16:49
Číslo položky: 281368

Populární astronomická příručka informuje o objektech na obloze i o vztazích mezi nimi a přináší pokyny pro amatérské zájemce "kde, kdy a jak je nalézt".

Mapky ukazují severní i jižní oblohu (v ročních fázích) a v poslední, nejrozměrnější části svazku, která je vlastně malým hvězdným atlasem, jsou zobrazena jednotlivá souhvězdí. K nim se vždy pojí slovní popis, jenž objasňuje původ názvu a udává odborná fakta o hvězdách a ostatních nebeských tělesech a hmotách

Komentáře ke knize
Antonín Rükl

Antonín Rükl byl český popularizátor astronomie a selenograf. Byl znám zejména díky svým kvalitně zpracovaným atlasům astronomie. Ilustroval většinu svých knih, včetně vysoce hodnoceného atlasu Měsíce. Pro své ilustrace využíval snímky z kosmických sond. Astronomii se věnoval od svých 17 let. Od února 1960 pracoval v Planetáriu Praha, posléze se stal jeho ředitelem. Ve funkci působil až do roku 1999. Byl to známý popularizátor astronomie a autor několika pořadů. Po Antonínu Rüklovi je také pojmenovaná planetka 15395 Rükl.

Josef Klepešta

Josef Klepešta byl český astronom a astrofotograf. Proslavil se zejména společnou fotografií Galaxie v Andromedě a výrazného bolidu, kterou zachytil v noci 12. na 13. září 1923 nad Ondřejovem. Josef Klepešta se během první světové války seznámil s Jaroslavem Štychem, který ve Sdružení dělnických abstinentů v Praze přednášel o astronomii. Začal s ním spolupracovat a spolu s dalšími usilovali o založení České astronomické společnosti. Když se to v roce 1917 podařilo, stal se na dlouhou dobu jejím jednatelem. Byl také polularizátorem astronomie: psal články do časopisu Říše hvězd a založil edici Knihovna přátel oblohy.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu