Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Som herečka : rozhovory s Jánam Štrasserom

Zdena Studenková, Ján Strasser

Forza Music | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 277, [16] obr. příl
Jazyky: slovensky
ISBN: 9788096847554
Vydáno v: Bratislava
Vystaveno: út 31. ledna 2023 8:20
Číslo položky: 485875

Druhý diel edície rozhovorov Jána Štrassera s významnými slovenskými umelcami zachytáva úprimné, otvorené a nezriedka aj kontroverzné názory slávnej (nielen) slovenskej herečky na svoj umelecký ako aj súkromný život, ale aj na kultúru a politiku v širších súvislostiach. Zdena Studenková je vynikajúca herečka, má šarm, temperament, inteligenciu a je otvorená, nemá problém jasne a ostro formulovať svoje nezriedka kontroverzné postoje a názory na najrôznejšie udalosti a situácie svojho osobného i nášho verejného života.

Komentáře ke knize
Ján Strasser

Ján Štrasser je slovenský básník, esejista, textař, spisovatel-prozaik a překladatel. Pochází z úřednické rodiny a vzdělání získal v Lovinobani, Košicích a na Filosofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, kde studoval kombinaci ruština -slovenština. V současnosti působí ve svobodném povolání. Svá první díla zveřejňoval od roku v časopisech Mladá tvorba, Romboid, Smena nebo Slovenské pohľady, knižně debutoval v roce 1968 sbírkou básní Odriekanie. V začátcích své literární tvorby vycházel z myšlenek nadrealismu. Ve svých dílech se věnoval tématům jako např. rodinné soužití, všední starosti apod. Věnuje se také psaní textů písní a překladům z ruské literatury a ve spolupráci s Petrem Zajacem i z německé literatury . V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ján Štrasser na slovenské Wikipedii.

Zdena Studenková

Oblíbená slovenská herečka,narodila se v Bratislavě. Nejdříve studovala na střední uměleckoprůmyslové škole obor fotografie a posléze na VŠMU herectví, kterou absolvovala v roce 1977.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat