Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sněžná slepota - Léto odhodlání - Temný oheň - Vánoční kouzlení

Ken Follett, Barbara Delinsky, C. J Sansom, Fannie Flagg

Reader's Digest Výběr | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 589
Jazyky: česky
Překladatel: Jiří Popel, Kateřina Sidonová, Linda Bartošková, Petra Martí...
Edice: Nejlepší světové čtení 182x
Vydání: 1
ISBN: 80-86880-45-1
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Getty Stone
Vystaveno: po 10. května 2021 10:22
Číslo položky: 179825

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů světových autorů různých žánrů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými medailony autorů.

1) Ken Follett: Sněžná slepota - Je Štědrý den, nad Skotskem zuří sněhová vánice a každý už se těší na vánoční posezení s rodinou v teple domova. Kit Oxenford, syn majitele Oxenfordova výzkumného ústavu, má ovšem pro dnešní večer jiné plány. Chystá se spolu se třemi kumpány vloupat do přísně střežené laboratoře otcovy společnosti, kde se uchovávají vzorky smrtelně nebezpečných virů...

2) Barbara Delinsky: Léto odhodlání - Může se člověk vrátit k dosavadnímu životu poté, co přežil tragickou nehodu, při níž přišlo o život devět lidí? Julie Bechtelová cítí, že už jí nestačí být poslušnou, spolehlivou dcerou, manželkou a matkou. Je načase poctivě přehodnotit svoje dosavadní jistoty a najít odvahu vzít svůj osud do vlastních rukou.

3) C. J. Sansom: Temný oheň - Je parné léto roku 1540 a londýnský právník Matthew Shardlake se souhrou okolností ocitá ve žhavém středu mocenských sporů mezi nejvyšší anglickou šlechtou. Jeho úkolem je najít ztracený recept na řecký oheň, nebezpečnou hořlavinu, s jejíž pomocí by se Anglie snadno vypořádala s jakýmkoli nepřítelem. Není proto divu, že o jeho tajemství usilují i mnozí další.

4) Fannie Flaggová: Vánoční kouzlení - Když se Oswald T. Campbell dozví, že mu zbývá několik posledních měsíců života, rozhodne se na doporučení lékaře přesídlit z chladného Chicaga do malého městečka v Alabamě. Na slunném jihu nachází mezi svéráznými starousedlíky nejen ztracené zdraví, ale i naplnění vlastních snů, vřelé přátelství a skutečný domov, jaký nikdy dřív nepoznal.

Komentáře ke knize
Ken Follett

Ken Follett je britský spisovatel, autor thrillerů a historických románů.

Barbara Delinsky

Barbara Delinsky vyrůstala na předměstí Bostonu a v tomto městě také vystudovala psychologii a sociologii. Nějaký čas pak pracovala v Massachusettské společnosti pro prevenci násilí na dětech, a když v sobě po narození prvního syna objevila talent k fotografování, přispívala svými fotografiemi a krátkými reportážemi do časopisu Belmont Herald. Záhy si uvědomila, že má přirozené nadáni pro vyjadřování se slovem a že ji psaní baví a uspokojuje. Protože ale pocházela z prostředí, kde literární sklony nebyly běžné, ani ji nenapadlo, že by se mohla psaním knih doopravdy živit. Teprve když zůstala doma, aby se starala o děti, rozhodla se zkusit štěstí s psaním ženských románů. Roku 1981 tak vyšla její první kniha, a protože se u čtenářů setkala s úspěchem, brzy následovaly další. Do dnešního dne vydala Barbara Delinsky přes sedmdesát románů a mnohé z nich byly přeloženy do více než pětadvaceti jazyků. Příběhy Barbary Delinsky jsou studiemi mezilidských vztahů, ať už jde o manželství, přátelství, vztahy rodičů a dětí či sourozenců navzájem. "Psaní," říká autorka, "se pro mě stalo formou sebevyjádření, prostředkem, jak sdílet hluboké zážitky, které mi přinesl život. Zároveň ale vycházím z každodenní zkušenosti a snažim se, aby moje postavy byly čtenářům blízké." Právě proto jsou pro autorku nejčastějším zdrojem inspirace skutečné situace a události. Důležitou roli při jejich uměleckém zpracování pak hraje zevrubná znalost prostředí. Například při psaní knihy Léto odhodlání se Delinsky musela obeznámit s chovem angorských králíků a lovem humrů, obory, o kterých do té doby neměla sebemenší představu. "Informace hledám na internetu i u odborníků," říká spisovatelka. "Ověřila jsem si, že věrohodnost prostředí je pro příběh skoro stejně důležitá jako plastické vykreslení postav."

C. J Sansom

Christopher John \"C. J.\" Sansom je anglický romanopisec a autor detektivek. Narodil se v roce 1952 a vystudoval universitu v Birminghamu, kde získal titul bakaláře svobodných umění a doktora historie . Jak si z námětů, které si pro své napínavé romány vybírá, snadno domyslíme, C. J. Sansom je vášnivým milovníkem dějin – a navíc i právníkem. Vystudoval historii na univerzitě v Birminghamu a po několika letech praxe přidal ještě vzdělání advokáta. Jedenáct let působil jako právník, ale protože ho nepřestávalo lákat psaní, rozhodl se na rok odejít ze zaměstnání a pokusit se prorazit jako spisovatel. A proč si zvolil právě období anglické reformace? „Období vlády Tudorovců bylo jedním z nejdramatičtějších úseků v dějinách Anglie. Jindřich VIII. se rozešel s Římem, prohlásil se hlavou anglikánské církve a náboženské rozpory se mnohdy staly záminkou k bezohlednému boji o vliv a majetek. Napadlo mě, že například kolem rušení klášterů se nepochybně odehrávaly dramatické mocenské konflikty, a protože podobné téma ještě nikdo přede mnou nevyužil, rozhodl jsem se ho zpracovat po svém.“

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet