Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Smrtící gen

Robin Cook

Knižní klub | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 351
Jazyky: česky
Překladatel: Tatjana Jandourková
Edice: 5. svazek ed. Jack Stapleton a Laura Montgomeryová 29x
Vydání: 1
ISBN: 80-242-1699-X
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 2. prosince 2021 13:13
Číslo položky: 251724

Na počátku dramatických událostí románu Smrtící gen stojí rozhodnutí hlavní hrdinky, třiačtyřicetileté soudní patoložky Laurie Montgomeryové, že se odstěhuje od svého dlouholetého partnera a kolegy Jacka Stapletona. Laurie si totiž přeje dítě, ale Jack, který před několika lety přišel o celou rodinu, se jeho otcem stát odmítá. Na Laurii ale doléhají další a další problémy, včetně zdravotních, jimž se snaží unikat čím dál větším pracovním nasazením. Když narazí na podivnou sérii nevysvětlitelných úmrtí mladých pacientů Manhattanské všeobecné nemocnice, nenechá se odradit tím, že pitvy nepřinesly žádné stopy vnějšího zavinění, a proti vůli svých nadřízených se na vlastní pěst snaží prokázat, že šlo o vraždy. Laurie netuší, jak brutální a nelidské vražednici je na stopě, a když se posléze ocitne shodou nešťastných okolností v její blízkosti, je vůči ní zcela bezbranná...
Robin Cook ve Smrtícím genu znovu potvrzuje své kvality strhujícího vypravěče a výborného znalce popisovaného prostředí, ale navíc svým příběhem důrazně upozorňuje na jeden z velkých problémů, který souvisí s nedávným rozluštěním lidského genomu.

Komentáře ke knize
Robin Cook

Robin Cook se narodil 4. května 1940 v New Yorku. Rozhodl se studovat medicínu na Kolumbijské univerzitě, kterou úspešně absolvoval v roce 1966. Po té působil na chirurgii v Queen’s Hospital v Honolulu, kde sloužil americké armádě . První knihu Year of the Intern napsal v roce 1972. V letech 1971 az 1975 působil na oční klinice v Massachusetts. Otevřel si také soukromou ordinaci na severu Bostonu. Velmi se zajímal o literární žánr sci-fi, přečetl velkou spoustu románu tohoto žánru. Poté se rozhodl, že sám začne psát. V roce 1977 napsal svou první povídku Coma , která se stala okamžitě bestsellerem a v roce 1978 se dočkala i filmového zpracování. Robin Cook píše příběhy pojednávající o současné medicíně a o tématech ovlivňující veřejné zdraví. Ačkoliv některá jeho díla jsou „nadčasová“, přesto Cook popisuje současnou medicínu naprosto přesně. I když se tedy jedná v mnoha případech spíše o sci-fi, příběhy jsou velmi realistické a plně zapadají do dnešní doby . Vetšinu svých knih napsal v Bostonu, a je o něm známo, že téměř každé dílo psal velmi krátkou dobu, např. knihu Kóma psal pouhých 6 týdnů!

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více