Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Skrytá česká historie, aneb, Dějiny Čech, jak je neznáte : od pravěku do roku 1945

Aleš Česal, Otomar Dvořák, Vladimír Mátl

XYZ | 2008

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 753
Jazyky: česky
ISBN: 978-80-7388-142-9
Vydáno v: Praha
Poznámka: obálka Milan Jaroš
Vystaveno: pá 22. září 2017 11:33
Číslo položky: 17212

Autoři podávají výklad dějin – podle vlastních slov – jako soubor znepokojivých nápadů a zvláštních souvislostí, ze kterých pak vyvozují překvapivá spojení. Text knihy je rozdělen do několika dílů; každý zahrnuje určitou epochu českých dějin. Popsané události a jejich následky doprovází ezoterický výklad. Předkládaná koncepce dějin vychází z hypotézy, že v pozadí historických událostí se skrývá utajený boj o ovládnutí morfického pole, což je – podle autorů – jakési přírodní paměťové médium, kde se průběžně zaznamenávají všechny děje, a to v rovině hmotné i duchovní. V síti těchto polí jsou dochovány i lidské stopy (i lidí dávno zemřelých); tyto stopy pak mohou číst jen zasvěcenci (šamané) pomocí psychofyzických postupů. Podobné strategie autoři uplatňují i ve svém výkladu českých dějin. – Knize citelně chybí obsah i rejstříky.

Komentáře ke knize
Otomar Dvořák

Otomar Dvořák je český spisovatel, novinář, scenárista, textař, publicista, dramatik a příležitostný herec, který je členem Obce spisovatelů a manželem výtvarnice Evy Zajícové. Vystudoval Střední průmyslovou školu a poté FAMU – obor dramaturgie a scenáristika. Od roku 1998 byl členem redakční rady časopisu Fantastická fakta. Pracoval jako dramaturg v hudebním divadle Semafor a v Městském divadle Zlín, poté jako spisovatel na "volné noze". Je autorem literatury faktu týkající se historických a přírodních záhad či tajemných míst v krajině, a také několika netradičních cestopisů. Další významnou částí jeho tvorby jsou beletristická díla z oblasti historie, sci-fi, fantasy a hororu. Píše také televizní scénáře, divadelní hry a písňové texty. Spolupracuje na rozhlasových a televizních pořadech Stanislava Motla z cyklu "Stopy, fakta tajemství" a TV sérii pro mládež "Záhady Toma Wizarda". Pro televizi CS film, kanál Kino Svět připravuje se svým studiem J.O.P. jako scenárista, režisér a moderátor cyklus publicistických pořadů Magazín záhad a Tajemná místa. Součástí Magazínu záhad je rubrika Magická kuchařka, v níž s manželkou Evou Zajícovou seznamují diváky s různými obřadními a výročními jídly našich předků.

Aleš Česal

Aleš Česal je český spisovatel. Zajímá se o historii a archeologii. Vystudoval archeologii na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval jako vedoucí Oddělení historie a společenských věd v Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech a také v Centru pro prezentaci kulturního dědictví při Národním muzeu. Autor několika výstav. V současné době žije dlouhodobě mimo Českou republiku. Ve svých knihách se zaměřuje na zajímavé historické fenomény, historii krajiny, české pověsti a legendy. Svoje články a projekty pravidelně zveřejňuje na svém webu.

Vladimír Mátl

Spoluinicioval založení časopisu Fantastická fakta a internetového deníku Paranormal.cz, je editorem řady Magazín záhad. K historickým otazníkům se dostal přes svůj zájem o pravěkou, především keltskou historii našich zemí. Je stoupencem teorie „informační sítě“, v níž je otištěna historie celého současného vesmíru, na kterou se mohou citliví jedinci napojit.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více