Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Skleněné peklo

Thomas N Scortia, Oldrich Cerny

Svoboda | 1983


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 332
Jazyky: česky
Překladatel: O Černý
Série: Katastrofy 1.
Vydání: 2. vyd
ISBN: 25-048-83
Vydáno v: Praha
Náklad: 100 000 ks
Poznámka: obálka Zdeněk Ziegler
Vystaveno: út 8. listopadu 2022 9:27
Číslo položky: 434011

Ve Skleněném pekle se autoři snaží ukázat, co vše se může přihodit, když soukromá stavební společnost pro větší finanční zisky zanedbá bezpečnostní protipožární předpisy a opatření a navíc ovládá i možnosti, jak umlčet kritické připomínky sdělovacích prostředků. Postupný zrod a požár gigantického mrakodrapu v interpretaci autorské dvojice Scortia-Robinon je nejen vylíčením osudů lidí propojených s existencí budovy, ale především pohledem na vše, co se odehrává v jejím nitru, od honosných luxusních veřejných prostor až po složité zákulisí technického provozu, spolu s varovným odhalování všeho, co způsobilo tragickou katastrofu.

Komentáře ke knize
Oldrich Cerny

Oldřich Černý byl český filolog, bohemista a anglista, dramaturg, spisovatel, překladatel z angličtiny, pracovník bezpečnostních složek státu a odborník na mezinárodní vztahy a společnou evropskou zahraniční a bezpečnostní politiku. Oldřich Černý vystudoval angličtinu a češtinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Před rokem 1989 pracoval jako překladatel americké a britské prózy, jako producent dabingu , divadelní dramaturg a jako redaktor knih pro děti a mládež v nakladatelství Albatros . Je autorem titulků k filmu Žlutá ponorka a pro dabing přeložil a upravil dialogy například k filmům Tři dny Kondora, Indiana Jones a chrám zkázy, Terminátor nebo Čest rodiny Prizziů). Pro mládež napsal původní televizní film Plácek o chlapcích z městského centra, kteří bojují o místo, kde si mohou zahrát kopanou, a pro nejmenší děti vytvořil texty k sérii obrázkových naučných knih. V letech 1990–1993 byl poradcem prezidenta republiky Václava Havla pro bezpečnostní otázky, poté v letech 1993 až 1998 prvním ředitelem Úřadu pro zahraniční styky a informace a od roku 1999 výkonným ředitelem Nadace Forum 2000 a zároveň ředitelem Pražského institutu bezpečnostních studií . Roku 2013 obdržel in memoriam Transatlantickou cenu za výrazný přínos ke svobodě a demokracii ve střední Evropě, k posílení transatlantických vztahů a k začlenění středoevropských zemí do euroatlantických struktur.

Thomas N Scortia

Thomas Nicholas Scortia byl původním povoláním fyzikální chemik a letecký výzkumník a mimo 5 románů, které napsal s Robinsonem, je autorem dalších šesti knih. Spolu Frankem Robinsonem vydali v roce 1974 Skleněné peklo - Glass Inferno, 1975 Prometheus v plamenech - Prometheus crisis, a v roce 1979 Noční můra - Nightmare Factor. 1981 Ponorka - Gold Crew, a v 1987 Výbuch - Blowout.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet