Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen

Inna Rottová

Knižní klub | 2006


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 238
Jazyky: česky
Edice: 4. svazek ed. Jana Brodská 5x
Vydání: 1
ISBN: 80-242-1686-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 8. března 2018 18:30
Číslo položky: 27109

Tchyně majitele detektivní kanceláře Jana Brodská se tentokrát snaží vypátrat, kdo před dvaceti lety zavinil smrt úspěšného vynálezce.

Dcera charizmatického vědce se rozhodne po letech prošetřit jeho zdánlivě přirozenou smrt, z níž obviňuje několik žen včetně vlastní matky. Podezřelé osoby sezve k posezení, kterého se zúčastní i "šikovná tchyně" zakamuflovaná v novinářku, aby se tázala a pozorovala. Devět žen vyššího středního věku /dvě manželky, sekretářka, přítelkyně, milenky.../ společensky konverzuje a paní Brodská dedukuje, která z nich je zakuklenou travičkou. Odehrává se jednoho večera v jednom bytě. Dámy jsou schopny oddávat se vášnivým rozepřím kvůli muži, jenž je dvacet let nebožtíkem. Zcela ženská záležitost.

Komentáře ke knize
Inna Rottová

Inna Rottová Mirovská, rozená Želeněcová, pseudonymy Joan Kerr, Inna Rott byla česká spisovatelka, tlumočnice a překladatelka, členka Obce spisovatelů, Klubu autorů literatury faktu a AIEP. Narodila se v Leningradě do židovské rodiny. Otec Samuil pocházel z Prahy, matka Galina z Varšavy, kde se ve dvacátých letech poznali. Otec se narodil v roce 1900 v židovské rodině v Libni, kam Marie Terezie po prusko-rakouské válce nechala vystěhovat Židy z pražského ghetta. V roce 1906 odešla jeho rodina před antisemitismem, na jih Francie, povzbuzena rehabilitací Alfreda Dreyfuse. Po první světové válce se chtěli vrátit do Československa, ale v prosinci 1918 proběhl pogrom v Holešově. Odjeli tedy do Polska a usadili se v městečku Jadów. Matka Galina pocházela z Varšavy z rodiny rabína. Když se se svobodně smýšlejícím Samuilem seznámili, tak ji ortodoxní rodina, jako nezdárnou, vyhnala. Její otec rabín za ni odsloužil rituální obřad za zemřelou, a „definitivně ji vymazal z paměti rodiny“. V roce 1926 odešli dále do Sovětského svazu, „moderního ráje dělníků a rolníků“, kde je ale okamžitě zatkli jako „narušitele hranic“. Z vězení je dostal maminčin bratr, který pracoval v Moskevské komunistické internacionále. Před dalším pronásledováním se uchýlili do Leningradu, kde jim pomohl maminčin dobře situovaný strýc. Koupil pro ně malý pokoj o dvanácti metrech čtverečních v osmipokojovém komunálním bytě. V roce 1941 rodinu v Leningradu zastihla válka. Matka s Innou a její o devět let starší sestrou Tamarou zůstaly v obleženém Leningradu, zatímco otec odešel bojovat, zraněn se vrátil aby v roce 1942 zemřel. Matka a dcery přežily obléhání Leningradu , přestály krutou zimu a hlad a několikrát je před smrtí zachránila šťastná náhoda. Po krátké známosti se Inna v roce 1960 provdala za českého studenta Jaromíra Mirovského a odstěhovala se s ním do Československa, z manželství pocházejí dvě dcery. V ob...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat