Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sedm bájných divů světa, Strážce visutých zahrad

Katherine Roberts

Fragment | 2005

Kategorie:

79 Kč 45 Kč

Stav:
Velmi dobrý
Dostupnost: Skladem na prodejně
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 299
Jazyky: česky
Edice: 2. svazek ed. Sedm divů světa 2x
Vydání: 1
ISBN: 80-253-0175-3
Vydáno v: Havlíčkův Brod
Vystaveno: st 17. června 2020 15:09
Číslo položky: 103633

Poté, co se Tiamat dotkne draka střežícího babylonské visuté zahrady, začíná se jí dařit vše, nač sáhne. Dokonce i v klubu Dvaceti čtverců, kam chodívá, vyhrává každou hru. Předal jí snad drak svoji magickou moc? Záhy však Tiamat zjišťuje, že nenadálý dar s sebou přináší i veliké nebezpečí. Její domov se chystá napadnout perské vojsko, ona však musí se svým kamarádem, uvážlivým Simeonem, vybojovat svůj vlastní boj. Podaří se jí kouzlem zachránit rodné město, nebo je kouzlo naopak nadobro zničí?

Řada Sedm bájných divů světa vyvěrá z autorčina zájmu o starověké mýty, legendy a podivné tvory, kteří se v nich vyskytují. Raději než znovu omílat dobře známé pověsti se pokouší snoubit legendy s historií a zvlášť prozkoumávat mezery v dějinách, o nichž se toho zatím moc neví. V této řadě se setkáte se sedmi podivuhodnými mladými lidmi, kteří žili v dobách, kdy kouzlo a realita měly k sobě blíž než dnes – v dobách, jež zrodily fantastické příběhy.

Komentáře ke knize
Katherine Roberts

Katherine Robertsová – Dětství prožila na plážích v devonském a cornwallském hrabství a kde pátrala v loužích mezi skalisky po všelijakých podivných tvorech. Své první povídky, v nichž se takoví tvorové vyskytovali, často nadáni kouzelnou mocí, vyprávěla mladšímu bratrovi před spaním už ve svých osmi letech. Uběhlo však dvaadvacet let, než se odvážila poslat své rukopisy nakladateli. Zprvu to byly jen krátké povídky pro dospělé, po nich ale přišla první dětská knížka Píseň o velkém hledání , za kterou obdržela v roce 2000 cenu Branforda Boase. Mezitím na univerzitě studovala matematiku, pracovala jako počítačová programátorka, trénovala dostihové koně a pomáhala v obchodě s domácími mazlíčky. Také se naučila létat s větroněm, tančit morris dance a sjíždět na lyžích nejobtížnější sjezdovky… Všechny tyto zkušenosti se promítají do jejích příběhů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet