Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Satan : životopis

Henry Ansgar Kelly

Volvox Globator | 2009


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 250
Jazyky: česky
Překladatel: Klára Břeňová
Edice: 40. svazek ed. Garuda 6x
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 978-80-7207-727-4 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 20. listopadu 2020 15:24
Číslo položky: 130170

Křesťané si tradičně představují Satana jako Božího nepřítele, jenž se proti Bohu vzbouřil a poté přiměl ke hříchu první lidský pár, Adama a Evu. Henry Ansgar Kelly ukazuje, že tento obraz není biblický, nýbrž je "scénářem" raných církevních otců a dalších teologů a pisatelů a nazývá jej "novým životopisem Satana". Kelly sleduje vývoj tohoto scénáře směrem k představám o dědičné vině lidského rodu, podrobení Satanem a přijetí trestu z jeho rukou v pekle. Nabádá k návratu k "Původnímu životopisu Satana", který se snaží rekonstruovat zejména z Nového zákona, kde je Satan nositelem stejného nebeského úřadu, jaký zastává v knize Jób - úřadu, jenž spočívá ve vládě nad světem, zvláště pak v dohlížení a zkoušení lidských bytostí.
Henry Ansgar Kelly je uznávaným emeritním profesorem na katedře angličtiny Kalifornské University v Los Angeles (UCLA). Mezi jeho knihy patří The Devil, Demonology,and Witchcraft [1968, 1974, 2000] a The Devil at Baptism [1985, 2004]. Je bývalým ředitelem Centra středověkých a renesančních studií UCLA a současným šéfredaktorem časopisu Viator, který toto Centrum vydává.
Z angličtiny přeložila Klára Břeňová.

Komentáře ke knize
Henry Ansgar Kelly

Je americký akademik zaměřující se ve svém výzkumu na středověkou a renesanční literaturu a historii, studium Bible, církevní dějiny a teologii.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Lidé také hledají

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet