Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Šance : světový bestseller č. 1

Jackie Collins

1992


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 598
Jazyky: česky
Překladatel: Jana Svobodová, Aleš Svoboda, Anna Svobodová
Edice: Klokan 1212x, 1. svazek ed. Lucky Santangelo 6x
Vydání: Klokan
ISBN: 80-901187-0-4
Vydáno v: Ostrava
Vystaveno: pá 18. června 2021 14:35
Číslo položky: 197104

Román anglické autorky naturalizované v Americe vypovídá v širokém záběru od 20. do 70. let o závratné kariéře newyorského mafiána.
Z atraktivního námětu chce autorka vytěžit co nejvíce - barvitě líčí, jak se hrdina z nejnuznějších poměrů vypracoval k pozici jednoho z nejobávanějších mužů Ameriky. Kromě dobrodružných a brutálních akcí, které ho vynesly z periferie mezi společenskou smetánku, si autorka také všímá jeho pestrých sexuálních dobrodružství a nezapomíná ani na líčení celkové atmosféry určité části poválečné americké společnosti.
1. vydání.

Knihovní poznámka:
80-901187-0-4 správné ISBN na rubu titulního listu, 80-901187-4-7 chybné ISBN na obálce knihy.

http://213.194.249.70/zaznam.php?detail_num=1348&vers=1&lang=ger

Komentáře ke knize
Jackie Collins

Jackie Collins byla anglická spisovatelka. Napsala celkem 32 románů, přičemž všechny se objevily v seznamu bestsellerů dle New York Times. Jackie Collins se narodila 4. října 1937 v Londýně jako mladší sestra filmové herečky Joan Collinsové. Její matka byla tanečnice a otec agent filmových hvězd. Jackie studovala na škole Francis Holland School, ze které je v 15 letech vyloučili. Během tohoto období údajně měla poměr s tehdy devětadvacetiletým Marlonem Brandem. Později se Collinsová se svojí starší sestrou Joan přestěhovala do Hollywoodu. Její sestra se stala herečkou a ona se o to také v několika nízkorozpočtových filmech pokoušela, pak se ale rozhodla již herectví nevěnovat. Poprvé se vdala za obchodníka Wallace Austina, se kterým měla dceru Tracy a roku 1964 se s ním rozvedla. O rok později, roku 1965, se Collinsová provdala za milionáře Oscara Lermana, se kterým později měla dvě dcery; Tiffany a Rory. Lerman ale roku 1992 zemřel a Jackie se již nikdy neprovdala, pouze na konci života žila s přítelem Frankem Calcangninim. Jackie Collins zemřela 19. září 2015 v Beverly Hills na rakovinu prsu. Rakovina prsu jí byla diagnostikována již šest let před smrtí, ale ona se o tom médiím nezmiňovala. Sama její sestra Joana se o nemoci mladší sestry dozvěděla až dva týdny před Jackiinou smrtí. Roku 1968 se odhodlala publikovat svoji první knihu; Svět je plný ženatých mužů. Sama Collinsová přiznává, že hlavním prostředkem jejího zviditelnění byl právě její druhý manžel, americký milionář Oscar Lerman. Později vydala Collinsová román Hollywoodské manželky, který obsadil první místo v žebříčku bestsellerů New York Times. Právě tato kniha je jejím nejznámějším dílem. Knihy Collinsové byly především o milostných avantýrách, penězích a alkoholu. V tomto článku byl použit překlad textu z článku Jackie Collins na anglické Wikipedii....

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více