Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Sám a sám

Richard Evelyn Byrd

Práce | 1975

Zobrazit vše

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 235, [5]
Jazyky: česky
Překladatel: Miroslav Jindra
Edice: Kamarád 305x
Vydání: 5. vyd
ISBN: 24-023-75
Vydáno v: Praha
Náklad: 32 000 ks
Poznámka: obálka Milan Albich
Vystaveno: út 9. srpna 2022 10:32
Číslo položky: 377817

Proslulá kniha líčí osobní prožitky polárního badatele, který se úplně sám vydal prozkoumat a zmapovat dosud neznámé oblasti Antarktidy.

Admirál Richard E. Byrd přežívá sám polární noc roku 1934 na Předsunuté základně v Antarktidě na 80. stupni 8. minutě jižní šířky. Otrava oxidem uhelnatým ho málem připraví o život, zbaví všech sil a způsobí, že několik zbylých měsíců pobytu bojuje o přežití.

Komentáře ke knize
Richard Evelyn Byrd

Richard Evelyn Byrd byl americký polární badatel a letec. Jako první přeletěl dne 9. května 1926 letadlem Fokker F.VIIa/3m severní pól, což však bylo následně zpochybněno. Jen tři dni po něm – 12. května – uskutečnil přelet pólu i Roald Amundsen s Američanem Ellsworthem a Italem Umbertem Nobilem vzducholodí Norge. Roku 1929 pak Byrd vykonal první let nad jižním pólem. Roku 1928 zahájil své jihopolární výpravy, neboť byl přesvědčen, že Antarktida je souvislá pevnina. Objevil při nich mnoho neznámých území a pohoří. Tyto výpravy přinesly cenné poznatky meteorologické a glaciologické. V letech 1946 až 1947 stál v čele největší polární výpravy v dějinách, Operace Highjump. Byrd patřil k průkopníkům leteckého průzkumu polárních oblastí, a zejména jeho antarktické výpravy znamenaly velký přínos k poznání šestého světadílu.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet