Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Salon dvou století : Anna Lauermannová-Mikschová a její hosté

Robert Sak

Paseka | 2003


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 277, [32] obr. příl
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 1
ISBN: 80-7185-525-1 (váz.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 19. ledna 2022 16:28
Číslo položky: 271135

Salon dvou století: Anna Lauermannová-Mikschová a její hosté
Příběh ženy, kterou více než vlastní literární tvorba, proslavil společenský salon a jeho významní návštěvníci - výkvět české kultury konce 19. a počátku 20. stol.
Kniha podává obraz jedinečného českého literárního salonu, který po několik desetiletí vedla Anna Lauermannová-Mikschová (1852-1932) a kterým za tu dobu prošlo přinejmenším sto dvacet osobností kulturního života (mj. Rieger, Vrchlický, Sládek, Zeyer, Karásek ze Lvovic, Otakar Theer, Hanuš Jelínek, Otokar Fischer, Miroslav Rutte, Arne Novák, Rudolf Medek, Karel Čapek aj.). Čtenáři se tak poodhaluje jedna napůl zapomenutá, nesmírně však bohatá a zajímavá kapitola z historie českého literárního i společenského života. Autor zde opět osvědčil svou schopnost plasticky a barvitě ztvárnit látku, citlivost a vnímavost pro ženské postavy. Centrem dění je oprávněně paní Anna, mimořádná žena pohnutých osudů, která byla sama literárně činná pod pseudonymem Felix Téver. Publikace je zpracována na podkladě archivního výzkumu (zejména jejích deníků a korespondence), studia jejích vzpomínek ("Lidé minulých dob") i jejího literárního díla, vzpomínek hostů salonu a vydané korespondence (Rieger, Vrchlický, Zeyer, Čapek).

Komentáře ke knize
Robert Sak

Robert Sak byl český historik. Věnoval se českým a středoevropským dějinám 19. a 20. století a působil v Historickém ústavu Filozofické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Po maturitě na Masarykově reálném gymnáziu v Plzni studoval na Vysoké škole politických a hospodářských věd a na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze . V roce 1992 byl jmenován docentem.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat