Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Rybářství a rybolov

Zdeněk Adámek, Jan Andreska, Karel Dubský, Zdeněk Edelmann, Lubomír Hanel, Peter Hanzély, Petr Hartvich, Tomáš Kepr, Karel Křivanec, Michal Kučera, Stanislav Lusk, Jana Navrátilová, Pavel Tomi, Milan Tychler, Petr Stupka, Jiří Vostradovský

Český rybářský svaz | 2014


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 376
Jazyky: česky
Vydání: Vyd. 2
ISBN: 978-80-905280-3-1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: po 21. září 2020 16:03
Číslo položky: 116284
Komentáře ke knize
Stanislav Lusk

Stanislav Lusk byl reprezentant Československa ve veslování. V roce 1952 získal na OH v Helsinkách zlatou medaili ve veslování. Ve čtyřce s kormidelníkem společně s ním medaili získali: Karel Mejta, Jiří Havlis, Jan Jindra, Miroslav Koranda. Vítězný čas byl 7:33.4. Na olympiádě 1960 obsadil třetí místo jako člen osmiveslice.

Jiří Vostradovský

Ing. Jiří Vostradovský, hydrobiolog a odborník v oblasti rybářství. Nestor českého rybářství; aktivně pracuje pro Český rybářský svaz i časopis Rybářství. Zasvětit život rybám se rozhodl Jiří Vostradovský během gymnaziálních studií, kdy přes léto chodil brigádničit do Státního rybářství v Plané u Mariánských Lázní. Jeho posedlost se mu ale nakonec vyplatila. Po desítkách let práce na výzkumu českého hospodaření s rybami získal mezinárodní autoritu a zúčastnil se mnoha misí do zahraničí. Tam v rozvojových oblastech pomáhal učit místní vodohospodáře chovat ryby a přispět tak jejich schopnosti nakrmit obyvatelstvo. Zúčastnil se ale i budování počítačového klíče francouzských ryb, ve Stockholmu posuzoval granty vědcům v oboru sladkovodního rybářství. V roce 1959 po dokončení lipenské přehrady mu svěřili vedení terénního pracoviště na Lipně, věděli, že ho láká prostředí volných vod. Původně měla tato štace trvat dva roky, nakonec se ale protáhla až do roku 1970, kdy byl "převelen" do Prahy vést místní oddělení výzkumného ústavu, ve kterém začínal - to se později přestěhovalo do Libčic nad Vltavou a tam působil až do důchodu. Teprve pak měl trochu víc času k aktivní spolupráci s Českým rybářským svazem, kde začal šéfovat ústřednímu hospodářskému odboru. Práce ve výzkumu měla i před revolucí tu výhodu, že se občas podařilo absolvovat zahraniční semináře a sbírat zkušenosti. Tak například mohl přednášet v Anglii v Two Lakes o kaprovi, jehož chov se tam právě snažili zavést, v roce 1967 i s manželkou, která také vystudovala rybářství, pracovali na Kubě a zkoumali možnost rybářského využití tamějších obsádek.

Lubomír Hanel

Prof. RNDr. Lubomír Hanel, CSc., se narodil 3. 8. 1956 v Parze. Po maturitě na střední škole v Praze absolvoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy , zde také získal tituly RNDr. a CSc. Habilitoval se v Bratislavě s prací " Ryby České republiky a jejich ochrana". Po studiích pracoval v různých funkcích v ochraně přírody. V současné době je vedoucím Správy Chráněné krajinné oblasti Blaník, přednáší také na přírodovědecké fakultě UK a Pedagogické fakultě UK v Praze. Patří mezi naše přední zoology, věnuje se především ichtyologii, hydrobiologii, entomologii, ekologii a ochraně přírody. Publikoval samostatně či se spoluautory 20 knižních publikací, 5 vysokoškolských skript, 100 vědeckých publikací a přes 500 populárně vědeckých článků u nás i v zahraničí. Je odborným garantem dvou programů Českého svazu ochránců přírody .

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet