Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Rostliny v interiéru. Díl 1 - 3

Eva Hoffmannová

Svépomoc | 1986


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Volné listy v deskách
Počet stran: s.
Jazyky: česky
Ilustrátor: Eva Hoffmannová
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: čt 20. února 2020 12:37
Číslo položky: 88989

Třetí část souboru Rostliny v interiéru je věnována nejbližšímu okolí domu. Zahradní interiér, řešený architektonickým návrhem, jímž se vlastník domu reprezentuje, je vysoce náročný na dekorativnost a údržbu.

Moderní stálezelené jehličnaté dřeviny jsou nenáročné. Jsou vzhledově neproměnné, nedotýká se jich chod ročníchobdobí.

Listnatá dřevina žije. Raší, rozvíjí listy, nasazuje poupata, květy znají souhru se sluncem a deštěm, koruny reagují na sebemenší závan větru, vítr rozhodne o životě každého pestrého listu. A konečně plody! Za bezvětří vydrží krása listnáčů dlouho. Zničí ji studený déšť a první vločky sněhu. Listnaté dřeviny prořezáváme, zmlazujeme, odstraňujeme odkvetlá květenství, která nenesou plody.

Výsadbu dřevin provádíme na podzim a až do příchodu mrazů vydatně zaléváme. Choulostivé dřeviny na zimu přikrýváme chvojí.

Obsah: Hloh - Jeřáb - Hruškojeřáb - Skalník - Arónie - Zimolez - Jabloň - Hlohyně - Bobkovišeň - Střemcha - Řešetlák - Růže - Bez - Kalina - Škumpa - Šácholan - Rakytník - Hlošina - Mišpule - Dub - Buk - Svída - Pámelník - Dřišťál - Brslen - Klokoč - Trnovník - Javor - Břestovec - Platan - Katalpa - Kaštan - Jírovec - Jinan - Loubinec - Plamének - Ptačí zob - Jehličnany - Břečťan - Tis - Zerav - Jalovec

Komentáře ke knize
Eva Hoffmannová

Narozena 23. 8. 1937 v Praze. Botanička, výtvarnice a odborná spisovatelka v oblasti přírodních věd, autorka monografií českých přírodovědců a knih o pěstování rostlin.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Nevíte co číst?

Pošleme vám knihu z vašeho oblíbeného žánru jen za 29 Kč.

Zjistit více