Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.
Sleva 10 % při nákupu nad 499 Kč do pondělní půlnoci s kódem "kniznivysluzka"

Rosie, Návrat tanečního mistra, Světlo severu, Šifra mistra Leonarda

Dan Brown, Henning Mankell, Alan Titchmarsh, Jennifer Donnelly

2005


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 575
Jazyky: česky
Edice: Nejlepší světové čtení 159x
Vystaveno: st 12. května 2021 13:43
Číslo položky: 181255

Svazek obsahuje zkrácené verze čtyř úspěšných románů světových autorů různých žánrů. Jednotlivé tituly jsou doplněny stručnými medailony autorů.

Svazek obsahuje tyto tituly:

1) Dan Brown: Šifra mistra Leonarda - V pařížském Louvru dojde k vraždě, při níž oběť na místě činu zanechá záhadný vzkaz, který dokáže rozluštit jen vnučka oběti, mladá kryptografka Sophie Neveuová, a sympatický profesor symbologie Robert Langdon. S francouzskou policií v patách zanedlouho společně pátrají nejen po vrahovi Sophiina dědečka, ale i po senzačním tajemství, jehož opatrováním byl pověřen.

2) Jennifer Donnellyová: Světlo severu - Šestnáctiletá Mattie Gokeyová má mimořádný literární talent a příslib stipendia na univerzitě. Co je jí to ale platné, když po smrti matky pečuje o mladší sourozence, otec nechce o studiích ani slyšet a píše se rok 1906. Pak se ale při vyjížďce se snoubencem utopí mladá návštěvnice hotelu, kde Mattie pracuje, a dívce zůstane v rukou klíč k jejímu tajemství ...

3) Henning Mankell: Návrat tanečního mistra - V srdci švédských lesů je brutálně zavražděn osamělý starý muž. Jeho bývalý kolega z policejního sboru Stefan Lindman zprvu nechápe motiv tak drastického činu, ale jak ho stopa zavádí hlouběji do minulosti, začíná tušit, že zločin na sebe může brát nejrůznější podobu a že stín dějin zůstává dodnes nebezpečně živý.

4) Alan Titchmarsh: Rosie - Málokdo je připravený na to, že mu do bytu jednoho dne vtrhne živoucí smršť a zpřevrací jeho zaběhnuté návyky a představy. Když něco podobného postihne malíře Nicka Robertsona, zaskočí ho to o to víc, že onou vichřicí je jeho babička Rosie, která se v sedmaosmdesáti letech rozhodna pořádně si užít života ...

Komentáře ke knize
Dan Brown

Dan Brown je americký spisovatel thrillerů, proslulý bestsellerem Šifra mistra Leonarda. Je synem středoškolského profesora matematiky Richarda G. Browna, který v roce 1989 získal prezidentskou cenu za vynikající učitelství matematiky jako nejlepší středoškolský vyučující matematiky ve státě New Hampshire, a hudebnice. Brown vystudoval elitní internátní střední školu Phillips Exeter Academy, kde jeho otec učil, a r. 1986 absolvoval vysokou školu Amherst College. Nějakou dobu učil angličtinu na Phillips Exeter Academy, než se stal spisovatelem na plný úvazek. Zajímá se o kryptografii. Jeho manželka Blythe je historička umění a malířka. Tvorba Dana Browna se neustále pohybuje na hraně mezi fikcí a skutečností. Čtenář většinou neví, ve které oblasti se právě nachází a autor hranici záměrně rozmazává. Knihy Dana Browna jsou psány nesmírně čtivým způsobem. Čtenáře prakticky nutí, aby byla kniha přečtena téměř „jedním dechem“. Brown však často využívá a rozmělňuje motivy „vypůjčené“ z děl jiných autorů, například z díla spisovatele Umberta Eca.

Henning Mankell

Henning Mankell byl švédský spisovatel, autor populárních detektivních románů s inspektorem Kurtem Wallanderem, jehož případy se vždy odehrávají ve švédském městě Ystad, které se tak stalo poutním místem milovníků detektivek. Romány s Wallanderem byly natočeny i jako televizní seriál s Kenethem Branaghem v hlavní roli. Psal i prózu pro děti a divadelní hry. Byl rovněž krajně levicovým a protiizraelským aktivistou, účastnil se nepokojů švédských studentů v roce 1968. Jeden čas žil v Norsku, kde podporoval místní maoistickou stranu. Žil v Mosambiku, kde vedl divadelní soubor. Jeho manželkou byla Eva, dcera Ingmara Bergmana. V roce 2014 veřejně oznámil, že mu byla diagnostikována dvě nádorová ložiska v krku a plíci. Jednoho mrazivého lednového rána probudí komisaře Wallandera zvonění  telefonu. Vypadá to na rutinní případ. Když však detektiv přijíždí na osamocenou švédskou farmu, objevuje krvavou lázeň. Starý muž byl brutálně zavražděn a jeho žena, přiškrcená zvláštním uzlem, vzápětí umírá v nemocnici. Před smrtí však stačí zašeptat slovo "cizí". Jediné slovo, které rozpoutá vlnu násilí proti žadatelům o azyl z nedalekého uprchlického tábora.  Záhy dojde k požáru tábora a chladnokrevné vraždě somálského uprchlíka. Má však komisař opravdu hledat pachatele mezi cizinci? Vždyť bratr zavražděné ženy odhalil nové skutečnosti, které vyšetřování Wallanderova týmu komplikují. Tlak na komisaře se zvyšuje, je třeba jednat rozhodně, s chladnou hlavou a nenechat se vtáhnout do pasti všudypřítomné xenofobie. Sovětské impérium padlo. Lotyšsko je nyní suverénní stát. Ale za oficiální autonomií stojí mocné síly, které jsou těsně propojeny s ruskou mafií. Je zima roku 1991. Tým inspektora Kurta Wallandera řeší nový případ: u švédského pobřeží byly vyplaveny dvě mrtvoly přimrzlé k sobě v hrůzostrašném objetí. Mrtví muži byli východoevropští zločinci a na první pohled oběti mafie. Případ však brzy nabere hrozivý obrat poté, co se...

Alan Titchmarsh

Alan je v británii nejen populárním autorem ale především známou televizní osobností. Od roku 1996 moderuje pořad pro zahrádkáře, který se na dlouhou dobu usadil na nejvyšších místech žebříčků sledovanosti. Vystudoval zahradnickou školu a několik let pracoval v proslulé Královské botanické zahradě v Kew. Kromě desítek knih o zahradě má na sém kontě 4 romány a vlastní životopis. S manželkou Alison a dvěma dcerami žije v anglickém hrabství Hampshire.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Adoptujte knihu jen za 29 Kč.

Nemůžete si vybrat? Zvolte si žánr a my vybereme za vás.

Zjistit více