Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Rodič v síti

Vladimír Škutina

Práce | 1991


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 73
Jazyky: česky
Ilustrátor: Adolf Born
Edice: Mistral 1x
Vydání: 2. vyd
ISBN: 80-208-0236-3 (brož.)
Vydáno v: Praha
Vystaveno: st 17. března 2021 12:27
Číslo položky: 162833

Vladimíra Škutinu znají čtenáři od historického jara roku 1968, kdy svými pohotovými rozhovory popularizoval v televizi i v tisku celou řadu význačných osobností - od státníků po umělce. Je autorem více než dvaceti knížek, divadelních komedií, televizních seriálů a revuí, podílel se na několika celovečerních filmech. Jeho dialogy s Janem Werichem a reportáže z věznic, které shrnul do knížky Prezidentův vězeň a Prezidentův vězeň na hradě plném bláznů jsou již dnes pojmem.
Zcela z jiného soudku je tato drobná, dalo by se říct až intimně rodinná knížka Rodič v síti. Na první pohled by se mohlo zdát, že v tomto humorném, úsměvném vyprávění o "tenisových dětech" a jejich ctižádostivých rodičích jde jen a jen o legraci, ale úplně tak tomu není. Shovívavý nadhled a milá bezprostřednost, s níž dětská hrdinka představuje malé panoptikum nejrůznějších lidských typů, dává příběhům sžíravý podtext.

Komentáře ke knize
Vladimír Škutina

Vladimír Škutina byl český humorista, publicista, spisovatel a scenárista. Otec Jaroslav byl ředitelem Pohřebního ústavu hl. m. Prahy. Vladimír Škutina byl po válce členem organizace Junáka – 22. střediska „Šipka“. Studoval gymnázium v Křemencově ulici, odkud byl roku 1948 vyloučen. Ve studiu pokračoval na Vančurově gymnáziu na Smíchově , kde v roce 1950 maturoval. Již za studií začal přispívat do novin. Po maturitě byl krátce redaktorem novin Práce a agentury ČTK, pak dělníkem v Tatře Smíchov a v Armabetonu. V roce 1952 začal studovat na FAMU, po dvou semestrech školu opustil a zvolil si svobodné povolání. Připravoval revuální pořady a kabarety pro Park kultury a oddechu Julia Fučíka , pro tehdejší Divadlo hudby a další pražské scény a pro zájezdová vystoupení. Snažil se uplatnit ve filmu . V roce 1953 vydal první knihu Bez vavřínů a stal se externím scenáristou zábavních pořadů Československé televize. Podílel se např. na prvním „televizním silvestru“ . Podílel se také na scénáři hudebního filmu Hvězda jede na jih , který však na příkaz tehdejšího prezidenta Antonína Novotného bylo zakázáno promítat . Po dobu základní vojenské služby byl přidělen k Ústřednímu domu armády jako redaktor časopisu Pěst. V letech 1967 až 1969 působil jako redaktor Československé televize a byl spoluautorem revue a seriálů Ztracená revue , Půjčovna talentů , které byly oceněny Zlatou růží na Mezinárodním televizním festivalu v Montreux, detektivních cyklů Kriminalistická laboratoř a Kriminalistický archiv . V roce 1955 se oženil s Evou Dobiášovou, slavnou basketbalistkou a sportovní novinářkou. Měli spolu dceru Lucii, provdanou Granátovou. V roce 1960 absolvoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy...

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet