Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Řídicí a měřicí technika ve výrobě skla a jemné keramiky : Určeno [také] žákům prům. škol a posl. vys. škol se zaměřením na silikáty a automatizaci

Josef Velek, Josef Blažejovský

Státní nakladatelství technické literatury | 1978


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 445
Jazyky: česky
Edice: Řada sklářské lit. 3x
Vydání: 1
Vydáno v: Praha
Vystaveno: pá 12. ledna 2018 14:43
Číslo položky: 23369

Po objasnění základních pojmů a teorie řídicích systémů v průmyslu skla a jemné keramiky probírají autoři problematiku měření fyzikálních a chemických veličin a automatizační prostředky pro provoz. Seznamují s řídicí technikouvesklářských provozech a v provozech jemné keramiky, s koncepcí systémů měření a regulace a s organizací údržby měřicích a regulačních systémů.

Komentáře ke knize
Josef Velek

Josef Velek byl český novinář a publicista, považovaný za zakladatele české ekologické žurnalistiky. V roce 1974 vystudoval elektrotechnickou fakultu ČVUT v Praze a ve stejném roce spoluzakládal v rámci tehdejšího oficiálního Socialistického svazu mládeže Hnutí Brontosaurus zaměřené na ochranu přírody. Publikovat začal v šedesátých letech, od roku 1975 byl redaktorem časopisu Mladý svět, kde se věnoval cestopisným reportážím a problematice ochrany přírody a životního prostředí; každý týden zde připravoval rubriku Zápisník Brontosaura tvořící pravidelnou součást stránky s dopisy čtenářů. Je považován za zakladatele české ekologické žurnalistiky. Za své kritické texty opakovaně čelil výhrůžkám a zastrašování. 30. dubna 1990 se utopil v Rudém moři při potápění u letoviska Safaga během expedice Blue World 90. V červnu 1989 byl jako první Čech zapsán na čestnou listinu Organizace spojených národů Global 500 jednotlivců i organizací, kteří významně přispěli k ochraně a zlepšování životního prostředí. Skupina recesistů, kteří se vydávali za lesníky, psala Velkovi dopisy, v nichž upozorňovali na ohroženou šelmičku kňavu obecnou, žijící v Jeseníkách. Josef Velek jim zpočátku věřil a psal o živočichovi v Zápisníku Brontosaura. Později se sám přiznal, že mystifikaci uvěřil. Václav Petříček ve vzpomínkovém článku o Josefu Velkovi a hnutí Brontosaurus uvádí případ kňavy jako jediný příklad toho, že Josef Velek kvůli množství práce „odborně zakolísal“. Mystifikační teorii o kňavách pak od roku 1991 rozvíjeli studenti biologických oborů a uspořádali několik recesistických kňavologických kongresů.

Josef Blažejovský

Josef Blažejovský byl český kytarista a hudební skladatel, textař, člen skupin The Symphonic, Markýz John, Taxmeni , Pacifik. Původním povoláním elektrikář, od základní vojenské služby se věnoval žánru country až do své náhlé smrti před Vánocemi 2004.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet