Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

(R)evoluční ekonomie - o systému a lidech

Tomáš Sedláček, Roman Chlupatý, David Graeber

65. pole | 2013


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Pevná
Počet stran: 135
Jazyky: česky
Edice: 2. svazek ed. Double 2x
Vydání: 1. vyd
ISBN: 978-80-87506-28-8
Vydáno v: Praha
Vystaveno: so 16. října 2021 11:48
Číslo položky: 231173

Respektovaný ekonom Tomáš Sedláček si s publicistou Romanem Chlupatým k debatě přizval amerického anarchistu Davida Graebera, jednoho z vůdců světového hnutí Occupy, ale též uznávaného antropologa a autora světového bestselleru Dluh: prvních 5000 let.

(R)EVOLUČNÍ EKONOMIE: O SYSTÉMU A LIDECH je střetem dvou pohledů na životaschopnost systému, ve kterém žijeme. Férově vedená diskuze reflektuje stále častěji kladenou otázku: Je možné současný dům jen poopravit, anebo je lepší (či nevyhnutelné) ho strhnout a postavit nový o kus dál?
Rozhovor nabízí stravitelné, inspirující a místy provokativní zamyšlení nad tématy, která hýbou světem. Tomáš Sedláček, autor mezinárodního bestselleru Ekonomie dobra a zla, zde dostává prostor představit své názory v novém kontextu, který mu evidentně svědčí.

Kniha volně navazuje na úspěšný první svazek edice Double, Soumrak homo economicus. Rozhovor Tomáše Sedláčka s kanadským matematikem Davidem Orrellem vyvolal debatu v odborných i laických kruzích, byl přeložen do tří jazyků a vyšel také jako audiokniha.

Komentáře ke knize
Tomáš Sedláček

Tomáš Sedláček vystudoval teoretickou ekonomii na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy, kde obdržel titul PhDr. a vyznamenání děkana. Dnes zde vyučuje filozofii, ekonomii a dějiny ekonomických teorií. Za diplomovou práci o etice a ekonomii získal Hlávkovu cenu. Je stipendistou Yale University a přednáší pro mnohé české a zahraniční univerzity. V roce 2006 jej Yale Economic Review zařadil do pětice mladých perspektivních ekonomů . V letech 2001 až 2003 pracoval jako ekonomický poradce prezidenta Václava Havla. Byl také expertním poradcem ministra financí - věnoval se reformám a snižování schodku veřejných rozpočtů. Založil Ekonomický klub, je členem programového výboru nadace Forum 2000 a členem poradních či dozorčích rad mnoha dalších neziskových organizací. V současné době pracuje jako hlavní makroekonomický stratég ČSOB a je členem Národní ekonomické rady vlády . Je žádaným řečníkem a pravidelným komentátorem ekonomického i společenského dění. Tomáš Sedláček je hlavní makroekonomický stratég ČSOB. Působil jako poradce prezidenta Václava Havla a v letech 2004-2005 jako poradce ministra financí. Přednáší filozofii a ekonomii, dějiny ekonomických teorií a aktuality na FSV UK a hostuje na dalších univerzitách. Je stipendistou Yale University. Ze všeho nejraději jezdí na kole a lyžuje.

David Graeber

David Rolfe Graeber byl americký antropolog a anarchistický aktivista, profesor antropologie na London School of Economics.. Známé jsou jeho knihy Dluh. Prvních 5000 let , Bullshit Jobs: A Theory a široce sdílený esej Práce na hovno z roku 2013. Narodil se do politicky aktivní židovské rodiny. Antropologii studoval v New Yorku a Chicagu, dva roky se věnoval antropologickému výzkumu na Madagaskaru. Jako odborný asistent a docent antropologie na Yaleově univerzitě se specializoval v letech 1998–2007 na teorii hodnoty a sociální teorii. Univerzitní rozhodnutí neprodloužit jeho pozici, když byl způsobilý pro další funkční období, vyvolalo akademickou kontroverzi. Následně se mezi lety 2007–2013 věnoval sociální antropologii na londýnské univerzitě Goldsmiths. Graeberův aktivismus zahrnoval protesty proti Světovému ekonomickému fóru. Patřil ke klíčovým postavám hnutí Occupy Wall Street a pravděpodobně je autorem známého sloganu „We are the 99 %“.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet