Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Řeka bohů. IV, Vnitřní oko

Wilbur A Smith

Alpress | 2007


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Řeka bohů, 1. - 6. díl : Řeka bohů + Řeka bohů 2 + Čaroděj + Vnitřní oko + Bůh pouště + Faraon - Wilbur A Smith (1999, Alpress)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 591
Jazyky: česky
Překladatel: Dalibor Míček
Edice: Klokan 1251x, 4. svazek ed. Řeka bohů 25x
Vydání: 1
ISBN: 978-80-7362-413-2
Vydáno v: Frýdek-Místek
Vystaveno: pá 28. května 2021 10:19
Číslo položky: 188572

Egypt je zasažen sérií katastrofálních pohrom, které ochromí království. Pak přichází nejděsivější rána – vyschne životodárná řeka Nil, která svými záplavami zajišťuje úrodnou půdu a tím i obživu všemu obyvatelstvu. Ve vzdálených hlubinách Afriky, kde řeka pramení, se děje něco hrozného. Královský dvůr je zoufalý. Královna Mintaka podléhá svodům kazatele falešné bohyně Eos, který jí slibuje, že oživí její dvě zesnulé děti. Faraon Nefer vysílá Taitu aby odhalil příčinu zkázy. Na dlouhé a nebezpečné pouti se Taitovi zjevuje dávno mrtvá královna Lostris a moudrý Taita se nechá vést jejími radami, ale přesto, netuší, jak strašlivý nepřítel ve vzdálených a zcela neprozkoumaných hlubinách černého kontinentu strojí další léčku.

Komentáře ke knize
Wilbur A Smith

Narodil se v Zambii britským rodičům. Jako rok a půl staré dítě prodělal mozkovou malárii, avšak úspěšně se vyléčil. Studoval v Jihoafrické unii na Michaelhouse v Natalu a na Rhodes University v Grahamstownu. S prvními dvěma ženami měl dohromady tři děti, obě manželství skončila rozvodem. Potřetí se oženil v roce 1971 s Danielle Thomasovou, jež zemřela na rakovinu roku 1999. Poté se v roce 2000 oženil s Tádžičankou Mokhiniso Rakhimovovou a žije s ní v Londýně. Romány se vyznačují poutavým dějem s nečekanými zvraty, odehrávají se většinou v Africe, která je autorovi velkou inspirací. Důraz je kladen na autentičnost sdělení a důsledně jsou zpracovány detaily. Základem díla jsou ságy rodu Courtneyů a Ballantyneů. Jiná, čtyřdílná série je zasazena do starověkého Egypta a patří do ní též i jeho nejúspěšnější román Řeka bohů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Výhodné komplety

Kupte knihy hromadně za výhodné ceny!

Procházet