Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Řeka bohů. III, Čaroděj

Wilbur A Smith

Alpress | 2001


Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Část souboru: Řeka bohů : Řeka bohů + Řeka bohů 2 + Čaroděj + Vnitřní oko + Bůh pouště + Faraon - Wilbur A Smith (1999, Alpress)
Vazba: Pevná s obálkou
Počet stran: 551
Jazyky: česky
Překladatel: Václav Vanduch
Edice: Klokan 1257x, 3. svazek ed. Řeka bohů 27x
Vydání: 1
ISBN: 80-7218-617-5
Vydáno v: Frýdek-Místek
Poznámka: obálka Zbyněk Janáček
Vystaveno: so 7. srpna 2021 14:42
Číslo položky: 213278

Ve třetím díle Řeky bohů se Wilbur Smith vrací zpět do starověkého Egypta. Z eunucha Taity, známého z prvního dílu, se mezitím stal mocný mág. Autor protentokrát popustil uzdu své fantazii a tak je příběh plný magie a kouzel. Možná bude chvilku trvat než si čtenář navyklý na tradiční dobrodružné romány zvykne na trochu neobvyklé prolínání s žánrem fantasy, ale příběh je jako vždy velmi strhující. Taita ochraňuje mladého prince Nefera, vnuka královny Lotris, kterou jistě znají čtenáři prvního dílu. Neferův otec, faraón Tamos je úkladně zavražděn lordem Najou, který usiluje o jeho trůn. Nefer se tak dostává do velkého nebezpečí a když se dozvídá pravdu o smrti svého otce, přísahá Najovi pomstu. Epický příběh plný odvahy, napětí, dobrodružství, vášnivé lásky, velkolepých bitev, zrady a intrik, graduje až do poslední stránky a v rozsáhlého románu je hluchých míst jen málo.

Komentáře ke knize
Wilbur A Smith

Narodil se v Zambii britským rodičům. Jako rok a půl staré dítě prodělal mozkovou malárii, avšak úspěšně se vyléčil. Studoval v Jihoafrické unii na Michaelhouse v Natalu a na Rhodes University v Grahamstownu. S prvními dvěma ženami měl dohromady tři děti, obě manželství skončila rozvodem. Potřetí se oženil v roce 1971 s Danielle Thomasovou, jež zemřela na rakovinu roku 1999. Poté se v roce 2000 oženil s Tádžičankou Mokhiniso Rakhimovovou a žije s ní v Londýně. Romány se vyznačují poutavým dějem s nečekanými zvraty, odehrávají se většinou v Africe, která je autorovi velkou inspirací. Důraz je kladen na autentičnost sdělení a důsledně jsou zpracovány detaily. Základem díla jsou ságy rodu Courtneyů a Ballantyneů. Jiná, čtyřdílná série je zasazena do starověkého Egypta a patří do ní též i jeho nejúspěšnější román Řeka bohů.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Dárkové poukazy nově v nabídce.

Hledáte dárek pro náročné knihomoly?

Vybrat