Načítám...
Doprava zdarma nad 699 Kč po Česku.

Receptury teplých a míšených nápojů

Libuše Vlachová, Karel Pinka, Jaromír Skácel

Merkur | 1974

Štítky:

Tato kniha nyní není v nabídce. a my Vám dáme vědět, jakmile se opět objeví.

Dostupnost: Vyprodáno
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 206, [2]
Jazyky: česky
Vydání: 1. vyd
Vydáno v: Praha
Náklad: 15 000 ks
Vystaveno: út 22. prosince 2020 12:35
Číslo položky: 137340

Do první části receptáře, vydaného pro potřeby obchodních organizací, bylo zařazeno 50 receptur na přípravu různých druhů kávy, čaje, kakaa a čokolády. Druhá část přináší recepty na nejžádanější míšené alkoholické i nealkoholické nápoje. Recepty jsou většinou počítány pro jednu porci a kromě potřebného množství surov in je u nich uvedena také stručná charakteristika nápoje a pracovní postup.

Komentáře ke knize
Karel Pinka

Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství. Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.

Jaromír Skácel

Narozen 5. 4. 1937 ve Zlíně. Po maturitě na Střední průmyslové škole konzervárenské ve Bzenci pracoval ve Výzkumném ústavu mrazírenském v Bratislavě jako chemik, pak v Balírnách obchodu v oddělení řízení kontroly jakosti. Zabýval se tvorbou norem pro kávu a čaj.

Dopravu hradíme my

Objednávkám nad 699 Kč

Tituly, které jinde nenajdete

Sběratelské kusy i knižní novinky

Balíme ekologicky

A s radostí

Vykupujeme knihy

Za hotové a s vlastním odvozem

Google Logo Google Star
4.6 zákaznické recenze

Potřebujete místo v knihovně?

Prodejte své knihy přes aplikaci Booxy!

Zjistit cenu